De Mortselsesteenweg krijgt binnenkort een nieuw en veilig fietspad

HOVE

De gemeente Hove mocht afgelopen jaren enkele belangrijke nieuwe verkeersrealisaties verwelkomen : de vernieuwde Geelhandlaan, een stuk van de Lintsesteenweg en binnenkort een volledig vernieuwde Leliestraat. De veiligheid van de (zwakke) weggebruikers ging er steeds op vooruit.

er komt een veiliger fietspad

Veiligheid voor de schoolkinderen

Nu deelt burgemeester Koen Volckaerts (N-VA), tevens ook schepen voor openbare werken, mee dat het gevaarlijke stukje fietspad in de Mortselsesteenweg, tussen de Wouwstraat en de Jozef Lambrechtslei, zal vervangen worden door een volledig nieuw en veiliger fietspad.

Normaal beginnen deze bouwwerken na het bouwverlof begin augustus e.k. Het oude fietspad gaat eruit en er komt een volledig nieuw en veiliger fietspad. Onze gemeentearbeiders zullen eerst de enkele bomen verwijderen en de wortels uitfrezen. Na de werken komen er nieuwe bomen in de plaats. Er komt ook een nieuwe elektriciteitsleiding met een moderne straatverlichting. Een dertiental opritten naar de private woningen moeten we ook realiseren, oude stenen gaan weg en er komen er nieuwe in de plaats. De eerste meter naast het straatwegdek in bestemd voor kleine aanplantingen, daarnaast ligt een breed fietspad voor beide rijrichtingen en dan is er nog een meter grond over voor men aan de private eigendommen komt. De werken zullen worden uitgevoerd door een gespecialiseerde firma. Normaal gezien zullen deze werken af zijn op 31 augustus. Dan kunnen de schoolkinderen begin september e.k. gebruik maken van deze nieuwe en veilige fietsroute langsheen de Mortselsesteenweg aldus burgemeester Volckaerts.

Foto’s (c) Gazet van Hove.