Nieuwe overval op geldautomaat van Bpost in Boechout

In de nacht van dinsdag op woensdag is er op de geldautomaat van Bpost aan Molenlei in het centrum van Boechout een plofkraak gepleegd. Rond halfdrie s nachts werden verschillende omwonenden wakker door een reeks korte maar hevige knallen. Een aantal getuigen zagen drie gemaskerde individuen pogingen ondernemen om in het postgebouw binnen te breken door de ramen te verbrijzelen. Mogelijk was er nog een vierde gangster die in een klaarstaande auto zat om met zijn trawaten weg te vluchten. Een aantal omwonende burgers verwittigden de politiediensten die snel ter plaatse waren.

De gangsters hebben door de ontploffing een gedeelte van het aanwezige geld uit de automaat kunnen stelen, een ander gedeelte van het geld werd onbruikbaar gemaakt doordat de verfcapsule van de plofkoffer bij de ontploffing in werking trad.

De ontploffing veroorzaakte veel materile schade aan de voorzijde van het postgebouw. Van de daders is er voorlopig nog geen spoor.

In de namiddag was de buurt nog erg onder de indruk van het gebeuren. De politie was nog nadrukkelijk aanwezig, evenals het parket, een private beveiligingsfirma en DOVO, de ontmijningsdienst van het leger.

Volgens een aantal aanwezige buren die we over de feiten aanspraken, zou deze bende wel eens kunnen bestaan uit rondtrekkende daders van Oost-Europese afkomst. Recent werden er nog soortgelijke overvallen op Bpost-kantoren gepleegd in Kinrooi (Limburg), Buggenhout (Oost-Vlaanderen) en Tielt-Winge (Vlaams-Brabant).

Ontmijningsdienst van het leger

Observatiecameras kunnen politie degelijk helpen

De criminaliteitscijfers dalen in onze regio en ook in Hove. Goed gewerkt door de politie. Maar we mogen niet op onze lauweren gaan rusten. Er lopen hier nog voldoende elementen rond met minder goede bedoelingen.

Deze gangsters die gisteren in Boechout toesloegen, kunnen morgen ook in Hove toeslaan. En misschien vallen er wel eens (dodelijke) slachtoffers. Daarom is van groot belang dat er in de woonkernen, waar er voldoende doorgang is en (handels)activiteiten plaatsvinden, ook observatiecameras staan. De politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) kocht recent een aantal exemplaren aan. In het centrum van Hove en Lint worden er geen permanente cameras opgehangen. Misschien toch maar eens overwegen. De toekomstige sluiting van krantenwinkel Punt-Komma aan de Kapelstraat in Hove werd ook versneld door een gewapende overval die de uitbaatsters in november jl. moesten ondergaan.

Mensen met geen slechte bedoelingen, de overgrote meerderheid, hoeven niets te vrezen van de aanwezigheid van observatiecameras in de plaatselijke straten of pleinen.

observatiecamera’s kunnen politie helpen

Foto’ s (c) Gazet van Hove.