Vlaanderen feest! ter gelegenheid van 11 juli

Ook in Hove op zondag 8 en woensdag 11 juli !


Zondag 8 juli : optreden en barbecue

Om 10 uur heeft eerst de traditionele eucharistieviering plaats in de SintLaurentiuskerk. Na de viering kan je samen met vrienden of familie om 11.00 uur op het grasveld naast de speeltuin van het Sportpark terecht voor het muzikaal gedeelte met de Schorre (Jef Corthout en Luc Canters).
Als twee mensen met meer dan dertig jaar muziekervaring elkaar toevallig tegen het lijf lopen en de honger naar muzieknoten bij beiden nog steeds groot is, dan kan uit enkele woorden iets moois ontbolsteren. De ene : een gitarist met een behoorlijke stem, de andere : een topgitarist geboetseerd uit pure klasse met ook nog eens een behoorlijke stem. De ene : Eddy Van de Schoor, alias de Schorre en in de jaren 90 ook nog actief met Schorre en Rauwh, E.J. Covers en Two 4 Fun. De andere : Luc Canters, in de jaren 70-80 vaste gitarist van Rik Tubbax & De Taxis, Kabiaar (met Jacques Vermeire als zanger) en Strange Fruit, zag nog wel een gaatje in zijn drukke agenda om met de Schorre regelmatig het podium op te stappen. Uit ervaring weten deze twee mannen wat het publiek nodig heeft. Hun programma omvat een greep uit de beste covers van de jaren 60 tot nu (zowel Engels- als Nederlandstalig), gebracht op een ludieke wijze en met hier en daar een eigen bewerking. Een aanrader voor jong en oud !


Daarna (rond 13.00 uur) wordt iedereen verwacht op het terras van de cafetaria van de sporthal voor de barbecue. Als deelname in de onkosten wordt gevraagd om voor de barbecue ter plaatse 5 EUR (dranken niet inbegrepen) te betalen. Geef vr 1 juli een seintje met hoeveel personen je wenst deel te nemen aan Ann Goyvaerts via e-mail : cultuur@hove.be of telefonisch op het nummer 03 / 460 33 12. Let op : het terras blijft gesloten tot na het optreden !

Nelly Maes

Woensdag 11 juli : lezing Nelly Maes

Ook dit jaar staat er weer een boeiende avond met een gastspreker geprogrammeerd. Na de lezing is er tijd voor een babbel en een drankje. Daarmee wordt een inhoudelijk luik aan de viering van de Vlaamse feestdag gegeven. Om 20.00 uur in Da Capo.
Dit alles wordt aangeboden door het gemeentebestuur, de Cultuurraad en de organisatie Vlaanderen feest! ter gelegenheid van 11 juli.

Foto’s (c) Gazet van Hove.