MORTSEL

Het Kon. Atheneum aan de Mechelsesteenweg ontvangt een subsidie van meer dan 90.000 euro van de Vlaamse ministers van Sport en Onderwijs, respectievelijk Philippe Muyters (N-VA) en Hilde Crevits (CD&V). Het geld is bestemd voor de renovatie van de sporthal van de school.

Er was 11 miljoen bestemd voor de renovatie van de sportinfrastructuur in Vlaanderen, verdeeld over 87 scholen. In het Mortselse atheneum zijn ze alvast zeer blij met deze financile injectie, want er maken veel externe sportverenigingen gebruik van hun sporthal. Dit gaat van dans, bossaball, yoga, zaalvoetbal, badminton, free running tot binnenkort hockey.

Door het veelvuldige gebruik van de sporthal is de vloer er dringend aan renovatie toe en de elektriciteit is aan vernieuwing toe. Men kan het geld dus goed gebruiken. Al zal het toegeschoven bedrag nog niet voldoende zijn.

De school zal in de nabije toekomst nog heel wat middelen investeren in haar sportinfrastructuur. Dit om de richting Sportwetenschappen een extra stimulans te geven zodat de leerlingen/atleten er maximaal kunnen presteren.

Foto’s (c) Gazet van Hove.