Sedert 28 februari jl. is het nieuw decreet deeltijds kunstonderwijs van kracht dat de academies nieuwe kansen biedt. Het decreet bekrachtigt nu officieel het kunstonderwijs als een onderwijsbevoegdheid en biedt lokale besturen handvaten om het aanbod te verbreden en samenwerkingen te versterken.

De samenwerking tussen Mortsel en Kontich wat betreft de Muziek, Woord en Dansacademie is hiervan een voorbeeld. Niet alleen verhuizen de lessen vanaf 1 september van de Abraham Hansschool, naar het vernieuwde landhuis in het Altena park, maar zal het aanbod muziekinstrumenten en het aanbod naar algemene muziek cultuur verruimd worden. Ook de lessen woordkunst en drama krijgen een eigen stek binnen het landhuis.

De Stad Mortsel en de gemeente Kontich slaan hiervoor de handen in elkaar en ondertekenen een overnkomst ter oprichting van een interlokale vereniging. Alle info over het aanbod op www.academie-mwd-mortsel.be .

Vernieuwd aanbod

Ook de academie beeldende kunst kan uitpakken met een nieuw verhaal. Nog meer dan vroeger kan de academie een breed aanbod van opleidingen aanbieden, met een duidelijke keuze voor sterk uitgewerkte atelierwerkingen op ieders maat. Voor het nieuwe academiejaar dat start op 1 september zijn er ook eindelijk specialisatie-richtingen mogelijk voor volwassenen afgestudeerden die zich verder willen bekwamen. De academiedirectie is vandaag volop bezig met zich goed te organiseren en voor te bereiden op het nieuwe academiejaar. Daar hoort ook een nieuw academiereglement bij dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Verdere info op www.academiekontich.be .

Fotos Gazet van Hove.