Praktische Milieuraad ging door in Landschapspark Frijthout

HOVE

De Hovese Milieuraad vergaderde met een beperkt aantal aanwezigen in het Landschapspark Frijthout. Vergaderen is een groot woord, er werden enkele praktische zaken afgesproken voor de opening van zondag e.k. Gemeenteraadslid Jo Ampe (HB) was verontschuldigd wegens professionele redenen. Andere vertegenwoordigers van Hovese politieke partijen stuurden hun kat naar deze praktische milieuraad.

Voorzittter Hugo Waeterschoot is er steeds bij om mensen met loslopende honden op hun verantwoordelijkheid te wijzen tegenover de medemens en de leefomgeving. Recent werden er enkele scoutskinderen gebeten door een loslopende hond. Die scoutsgroep zie je niet meer terug in Frijthout.

brommers niet welkom in Frijthout !

Hugo had het ook aan de stok met enkele bezoekers die pony’s lieten baden in de brede poel van de Koude beek. Het is er geen zuiver water, met alle gevolgen voor mens en dier die er toch drinken.

Brommers zijn verboden in Frijthout, toch rijden er vele door het gebied.

Na veel discussie en lawaai vanuit een bepaalde hoek gedurende de afgelopen maanden, bevestigde schepen van leefmilieu Bart Van Cauwenbergh (N-VA) dat de Ouderenadviesraad Hove zeer positief staat tegenover de aanleg van betonbanen in het park. Zo kunnen mensen in een rolwagen ook het gebied betreden. Met zand of grint zou dit niet het geval zijn geweest.

De speeltuin krijgt extra speelinfrastructuur. Hopelijk blijven alle toestellen intact en vrij van graffitti. Geregeld en onaangekondigd politietoezicht is misschien wel noodzakelijk. De Gemeenschapswacht schrikt hardleerse overtreders niet echt af.

Het aantal vuilnisbakken is vandaag in Frijthout nog wat aan de lage kant. Bij iedere zitbank zou er een vuilnisbak moeten staan. Opletten voor sluikstorters.

Het aantal zitbanken in het park is aanzienlijk gestegen en de toegangswegen zijn vrij gemaakt van netels en distels.

We stelden vast dat de meeste bezoekers in het park uit Mortsel-Dorp komen. Een gemeente die geen enkele financile bijdrage leverde aan het geheel. De rekening sturen naar de Mortselse burgemeester, woont aan de Boechoutselei, dus net over het park.

Foto’ s (c) Gazet van Hove.