BOECHOUTIedereen kent de “Place du Tertre” in Parijs en misschien ook de kunststeden Kassel en Veneti. Voor kunst van eigen streek moet je dit weekend in de gemeente Boechout zijn. Beeldende kunst, muziek en performances : je beleeft het in kasteel Vijverhof in Boechout.

Vrijdagavond 22 juni om 19.30 uur gaat De Kunstvijver er van start met een echte openingsceremonie. Hugo Matthyssen en Dimitri Leue zijn de ceremoniemeesters van dienst. Er moet een artistieke microbe in het Boechoutse leidingwater zitten, meent Carl Depauw, voorzitter van de cultuurraad. In Boechout en Vremde wonen en werken er veel getalenteerde kunstenaars. Hen moet je een podium geven, dachten we. Je kan onder meer schilders, etsers, beeldhouwers, graffitikunstenaars en juwelenontwerpers aan het werk zien. Maar ook andere creatieve kunsten zoals pozie en poppentheater krijgen een plek. Met artistieke randanimatie en een kunstatelier voor kinderen wordt het weekend helemaal af.

De Kunstvijver is een actie van de cultuurraad en draagt het label Cultuur beweegt. Het is n van de specifieke acties waarmee de gemeente de tiende verjaardag viert van haar instap in het decreet lokaal cultuurbeleid. Op het programma ondermeer op vrijdag 22 juni om 19.30u de openingsceremonie en op zaterdag en zondag artistieke workshops voor kinderen en een openluchttheater Froefroe voor kinderen vanaf 6 jaar.

Alle info over de Boechoutse kunstvijver is terug te vinden op de gemeentelijke website www.boechout.be. Alles gaat door in en aan Kasteel Vijverhof, Alexander Franckstraat 75, in de gemeente Boechout. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt : kom dus te voet of met de fiets.

Radio Zuidrand – www.radiozuidrand.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.