Geen klassieke dansschool aan Meylweg in Kontich

Aan de Meylweg in Kontich-Kazerne is het vandaag erg druk. De voetbalclub met bijhorende installaties van VDP organiseert er geregeld activiteiten. Dan is er nog de schietclub die ook haar aanhang heeft.

Vandaag is het Kontichse Dansateljee er een nieuwe vestiging aan het bouwen. De Kontichse gemeentelijke Academie organiseert vandaag met het Dansateljee cursussen voor jongeren die erg succesvol zijn. Zon 500 jongeren volgen er les. De installaties aan de Pronkenbergstraat in Kontich-Kazerne zijn veel te klein. Daarom bouwen ze nu een nieuwe studio aan de Meylweg. Het is geen klassieke dansschool die tijdens het weekeinde voor de nodige (lawaai)overlast zal zorgen aldus schepen van cultuur Veerle Van Dyck (Sander).

In de Hovese Vredewijk leeft er een zekere angst dat er in de Meylweg een klassieke dansschool komt die veel leden heeft in de regio en tijdens weekeindnachten voor de nodige verkeersoverlast met alle bijhorende hinder zal zorgen.

Fotos Gazet van Hove.