HOVE

Beste kunstvrienden,

U hoorde of las het al. We zijn terug in volle AchterGlas-mood naar de nieuwe tentoonstelling in januari 2019 toe. Op 24 mei stelden we het nieuwe thema voor en een aantal kunstenaars schreef zich al direct in. Voor wie er toen niet bij kon zijn is er nog een herhaling van deze presentatie voorzien op 11 september om 20.30u. in O.C. De Markgraaf, Kapelstraat 8 in Hove.

Toelichting van het thema en concrete verwachtingen met betrekking tot de AchterGlas-tentoonstelling 2019 vindt u ondertussen ook terug op de website www.achterglas.be.

Bedoeling is om het Bruegelschilderij De Dwaze Wereld, waarin meer dan 120 spreuken vereeuwigd zijn, als leidraad te nemen. Als kunstenaar kiest u n van deze spreuken en daarvan maakt u een hedendaagse interpretatie in een nieuw werk. Een verwijzing naar het fragment uit het originele Bruegel-schilderij zal bij het tentoongesteld werk geplaatst worden.

Als hulpmiddel kunnen onderstaande links gebruikt worden. Ze verwijzen naar websites waar u op een handige manier informatie vindt over het schilderij van Bruegel en de afgebeelde spreekwoorden. Dit kan u vast helpen om uw keuze te maken. Deze links vindt u ook terug op de website.
www.literatuurgeschiedenis.nl/middeleeuwen/spreekwoorden.html en
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_spreekwoorden

We vragen u alvast twee data te onthouden :
– 11 september voor de herhaling van de themapresentatie
– 1 oktober : als ultieme datum om ons op de hoogte te brengen van uw deelname aan AchterGlas 2019.

Beste groeten
het AchterGlas-team.

AchterGlas v.z.w.
Mortselsesteenweg, 38
2540 Hove
achterglas@live.bewww.achterglas.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.