Vanaf vandaag is het straatje achter de kerk aan het Sint-Bavoplein in Boechout-centrum officieel een fietsstraat. Fietsers mogen er nu de hele breedte van de rijbaan benutten. Ook motorverkeer mag er gebruik van maken maar het is verboden om sneller te rijden dan de fietsers. De maximumsnelheid is er 30 kilometer per uur.

Schepen van verkeer Johan Van Hoof (PRO Boechout-Vremde) zegt “Autochauffeurs gebruikten dit straatje achter de kerk wel eens als sluipweggetje om de verkeerslichten aan de Hovesesteenweg te vermijden. Daarom werd enkele weken geleden de rijrichting veranderd. Dat zorgde meteen voor heel wat minder verkeer. We gaan in september nog meer fietsstraten invoeren. In de Vredeborgstraat, een stuk van de Konijnenbergstraat en een deel van het Jef Van Hoofplein krijgen fietsers absolute voorrang. Zo maken we de schoolomgeving aan het Jef Van Hoofplein een pak veiliger voor fietsende kinderen.”

De verkeersborden werden reeds aangepast, de fietsstraat is dan officieel, maar het geheel wordt in september nog afgewerkt met een roodbruine asfalt-laag.

Foto’s (c) Gazet van Hove.