MORTSEL

Het is niet eenvoudig een stad te besturen. t Periodiekskekrijgt af en toe wel eens een lezersbrief, wat opmerkingen
van een burger dat het beter kan. Burgers zijn nu eenmaalkritisch en werken zo onrechtstreeks mee aan het bestuur. Wetrokken naar de Meerminne, waar de schepenen en onze burgervadereen tijdelijk onderkomen kregen.

t Periodiekske : Jullie starten een campagne onder de noemer Veiligthuis in een welvarend Mortsel. Is Mortsel een onveilige stad ?
Erik : ” We zijn op de eerste plaats een voorstad in de Zuidrand metbelangrijke invalswegen. Voor migrerende bendes is dat handig.Burgers houden de vinger aan de pols. Zij zijn de radar van hunwijk en loopt er wat fout, dan komt een e-bericht prompt op mijnbureau terecht. In onze politiezone wordt gericht gecontroleerd.
Het buurtinformatienetwerk BIN werkt. Een plantage en drughandelwerden onlangs opgedoekt. Nochtans moeten we meer inzettenop een veiligheidscultuur. Onze minister van BinnenlandseZaken Jan Jambon (N-VA) heeft het voortouw genomen en werktaan een veiligheidscultuur. In onze stad willen we veiligheidscamerasen gemeenschapswachten inzetten. Samen met onze coalitiepartnershebben we goed werk verricht, maar het kan beter.Daarom kiezen we in de toekomst resoluut voor een lik-op-stukbeleid.Potje breken is potje betalen ! De GAS-boete is het instrumentbij uitstek daarvoor.”


t Periodiekske : Je kreeg prompt de bijnaam van Bob de Bouwer.Wat kan beter ? Wat staat er allemaal in de startblokken ?
Erik : “Heel wat dossiers werden met succes afgewerkt. We bouwdeneen nieuwe Parkschool, ons stadhuis wordt een burgerhuis met talvan mogelijkheden, we krijgen een prachtig zwembad, bouwdeneen shelter voor zomer- en winterevenementen, het ParkgebiedOude-God wordt zonder meer een pareltje in het stedelijke landschap,het reduit van Fort 4 wordt eindelijk aangepakt, … Zo willenwe mensen in de stad houden en aantrekken. Het is er immersfijn winkelen. De winkel-as moet verder opgewaardeerd worden.Nieuwe winkels kregen daarvoor een mooi bedrag van de stad,maar ook daar kijken we vooruit en zullen we creatieve initiatievenblijven steunen. De kracht van de winkel-as ligt in de nichemarkt,maar ook in het bijzondere aanbod. Klanten moeten we voortdurend
prikkelen.”


t Periodiekske : “Nochtans dweil je soms met de kraan open. Hetsluikstort ergert onze inwoners. Je pleit voor burgerzin en verantwoordelijkheid,maar ondanks alle opfrisbeurten kan je het sluikstortengeen halt toeroepen ?”
Erik : “Inderdaad wij moeten de systematische Mooi Mortsel opknapbeurtenin onze wijken verder uitbouwen. De frequentie moethoger en er moet een stevige tornado-ploeg ingezet worden, diesystematisch het stadscentrum zuiver houdt. Slimme camerasworden elektronische ogen die het sluikstorten in beeld moetenbrengen. Er is nog werk aan de winkel. Daarom willen we verderbesturen !”

(c) ’t Periodiekske, twee wekelijks blad.

Foto’s (c) Gazet van Hove.