Borden Zonnestelselpad gevonden, maar opkuis noodzakelijk

Hove

We schreven enkele weken geleden over de heraanleg van de Geelhandlaan en de zoektocht naar het zonnestelselpad, wat een uitbeelding van ons heelal voorstelt. Het was gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps die hierover de kat de bel aanbond op de gemeenteraad van mei jl. Huidig burgemeester Koen Volckaerts antwoordde kort dat de zoektocht naar deze borden bezig was.

Ondertussen zijn deze borden terug gevonden, of toch een gedeelte ervan, want er ontbreken er nog enkele exemplaren die nog niet werden terug geplaatst.

Op de laatste gemeenteraad van juni jl. was het een alerte toeschouwer die melde dat de borden van het zonnestelselpad leesbaar zijn vanop het fietspad van de Geelhandlaan maar dat ze best 180 zouden draaien zodat ze beter veilig leesbaar zijn vanop het voetpad.

Zeer juist gezien van deze alerte Hovenaar. Als de ontbrekende borden nog gevonden worden (anders nieuwe aanmaken i.s.m. volkssterrenwacht Urania) kan het zonnestelselpad terug een cultureel-toeristisch uithangbord van onze gemeente worden. Zeker hier met de aanwezigheid van volkssterrenwacht Urania werd ons heelal hierin uitgebeeld met 12 wetenschappelijke panelen op schaalafstanden.

Schepen van Cultuur Gerda Lambrecht moet nog een extra inspanning leveren om dit dossier tot een goed einde te brengen. En waarom niet als voltooiing terug een plechtige opening met de aanwezigheid van leerlingen van al onze Hovese basisscholen zoals bij de eerste inhuldiging in 1992.

Foto’s (c) Gazet van Hove.