Hove

Leerlingen van 6 tot 11 leren bij ons op een speelse manier over kunst door zelf kunst te maken, door te experimenteren met allerhande spannende materialen en door samen te werken aan grote en kleine projecten. Ze gaan op onderzoek en verwonderen zich over kunstwerken uit heel de wereld. Ze mogen best trots zijn op wat ze gemaakt hebben en daarom leren we hen ook op welke manier ze hun werk kunnen laten zien aan de buitenwereld.

We kiezen kordaat voor een leeftijdsgerichte aanpak zodat we op maat kunnen werken van de leerlingen. Daarnaast zetten we ons in om de leerlingen zoveel mogelijk individueel te begeleiden. We houden daarbij rekening met hun individuele competenties en interesses.
Vanaf 1 september 2017 beperken we de grootte van de klassen tot 20 leerlingen omdat we volop willen inzetten op deze persoonlijke begeleiding.

Komin september een oefenles volgen in de Academie in onze lokalen achter de Rodenbachschool.

HappY artists – een jeugdatelier voor 10 tot 12 jarigen.

In het atelier gaan we aan de slag
met alle technieken die oude meesters ons al voordeden.
Zelf verf maken, olieverven, landschappen, collage, keramiek,…

Met deze rijkdom kijken we mee in de hoofden van hedendaagse kunstenaars. Zo komen we tot gekkeexperimenten vreemde combinatieswaar iedereen happY van wordt !

Interesse ? Inschrijven vanaf dinsdag 28 augustus op het secretariaat, Kapelstraat 8 in Hove.

 

Lesmomenten :
Dinsdag : 15.30u – 17.10u (1e – 3e . Anne Kestens)
Dinsdag : 15.30u – 17.10u (4e – 6e . Elke Matthijs)
Woensdag : 13.30u – 15.10u (1e – 6e . Anne Kestens & Elke Ceulemans)
Donderdag : 15.30u – 17.10u (1e – 6e . Elke Matthijs & Anne Kestens)
Vrijdag : 17.30u – 19.10u (1e – 6e . Elke Ceulemans)
Zaterdag : 9.30u – 11.10u (1e – 3e . Anne Kestens & Elke Ceulemans)
​Zaterdag :11.20u – 13.00u (4e – 6e . Anne Kestens & Elke Ceulemans)

Docenten : Elke Matthijs,Elke Ceulemans, Anne Kestens.

Practisch :

Op dinsdag en donderdag kunnen kinderen van 6 tot 11 direct na school bij ons terecht. De leerlingen van de Rodenbachschool verzamelen op de speelplaats en de leerlingen die iets later met de rij komen wacht n van onze leerkrachten op aan de bloemenwinkel. Van op de speelplaats gaan we in groep naar onze ateliers.

Vanaf 1 september 2017 starten we op donderdag 15 minuten later zodat de leerlingen die van t Groen schooltje komen rustig tot bij onze ateliers kunnen wandelen.

Vanaf 1 september 2017 organiseren we ons lesaanbod zoveel mogelijk volgens parallelklassen die doorgaan op n moment. Op die manier kunnen broertjes en zusjes van verschillende leeftijd op hetzelfde moment naar de kunstacademie komen.
Voortaan gaan onze leerkrachten op woensdag voor de les langs de Mikado om kinderen die zich bij ons creatief willen uitleven, tot in ons atelier te begeleiden. Na de les brengen ze kinderen die dat wensen terug tot aan de Mikado.

Ook op vrijdagavond is er voortaan een lesmoment. Voorlopig is dit de enige gemengde groep met leerlingen tussen 6 en 11.

Je kiest voor n lesmoment voor het hele schooljaar. Kan je door omstandigheden niet meer komen, neem dan contact op met ons, dan zoeken we samen naar een oplossing!

Alle kinderen vanaf 6 mogen in september een proefles komen volgen in de kunstacademie. Je hoeft hiervoor niet op voorhand in te schrijven maar we willen bij het begin van de les wel je naam, voornaam en telefoonnummer zodat we mama of papa kunnen bereiken.

De lessen voor leerlingen van 6 tot 11 gaan allemaal door in onze ateliers aan de Rodenbachschool.