Twee jaar geleden opende Opnieuw & Co een Kilomeet op de Vredebaan in Mortsel. In die kringloopwinkel koop je herbruikbare goederen aan lage prijzen per kilogram of per meter. Op woensdag 8 augustus blaast de winkel twee kaarsjes uit en krijgen alle klanten hun eerste kilo of meter helemaal gratis.

Dat de Kilomeet een succes is, blijkt uit de cijfers : het filiaal mocht het afgelopen jaar zon 8.184 klanten ontvangen die 109.544 kg aan herbruikbare goederen een tweede thuis gaven. Het gaat dan niet enkel om textiel, maar ook om huisraad, speelgoed en boeken.

Het concept van de Kilomeet is simpel, legt directeur Koen Goemans uit. Je kiest de spullen uit in de winkel en aan de kassa worden ze per categorie op de weegschaal gelegd. Prijzen verschillen naargelang de materialen die je koopt. Voor boeken betaal je bijvoorbeeld slechts een halve euro per kg, voor kleding 2 euro.

Op woensdag 8 augustus viert de Kilomeet haar tweede verjaardag. Het team staat dan klaar om alle klanten te verwennen met een lekker ontbijtje. Bovendien is de eerste kilogram voor iedereen gratis.

De winkel is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Over vzw Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopwinkel die herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestigingen Opnieuw & Co :

Ma. tot vrij. van 9.00u. tot 13.00u.

Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 77, 2640 Mortsel

Ma. tot zat. van 10.00u. tot 18.00u.

Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)

Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel

Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 387, 2500 Lier

Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

 

www.opnieuwenco.bewww.facebook.com/opnieuwenco

Foto’s (c) Gazet van Hove.