Hovese gesprekken (5) : Gerda Lambrecht

Gerda Lambrecht woont in de Boechoutselei en is schepen van cultuur, onderwijs en woonbeleid in Hove. Geregeld is ze waarnemend burgemeester.

Gaat u tijdens deze vakantie op reis ? Waarheen ? Wat doen ? Het culinaire ?

Ik heb nog een reisje gepland op het eind van de maand augustus. Dan ga ik een weekje naar Agadir. De bedoeling van deze bestemming is om nog een beetje rust in te bouwen voor de rush van de daaropvolgende weken, gecombineerd met een kennismaking met de Marokkaanse cultuur. Natuurlijk hoort het culinaire er ook bij.

Leest u veel ? Wat ?

Vroeger las ik veel maar de laatste jaren is dit enkel tijdens de vakantieperiodes en die zijn niet zo dik gezaaid. Mijn voorkeur gaat uit naar romans maar een vlot geschreven non-fictie gaat er ook wel in.

Welke drie boeken hebben de meeste invloed op u uitgeoefend ?

Ik kan niet zeggen dat een boek direct een invloed op mij heeft uitgeoefend.

Hebt u een grote bibliotheek ?

Ja, toch wel. Onze bibliotheek is het resultaat van verschillende smaken en 40 jaar huwelijk.

Doet u iets bijzonders voor het leefmilieu ?

Wij gebruiken al meer dan 20 jaar geen meststoffen of insecticides in onze tuin of in huis. Vermits wij twee honden hebben kiezen wij ervoor om zelf een keer meer onkruid te wieden i.p.v. de kunstmatige producten het werk te laten doen. Onze dieren zijn ons daar dankbaar voor. Wij hebben onze kinderen ook opgevoed met respect voor de natuur. Of dat zo bijzonder is, weet ik niet maar als ik soms rondkijk vb. in Frythout en ik zie de hoeveelheid afval die mensen soms achterlaten, dan besef ik dat niet iedereen deze waarden uitdraagt.

Praat u wel eens tegen uw huisdieren ?

Dat gebeurt. Vooral wanneer ze iets hebben uitgestoken of een beetje ongeduldig worden wanneer etenstijd eraan komt.

Wat is uw grootste prestatie ?

Het feit dat ik, samen met mijn man, twee gezonde en gelukkige kinderen op deze wereld hebben gezet, die ondertussen zelf de weg in het leven hebben gevonden, is veruit mijn grootste prestatie.

Wat zou u nog willen presteren ?

Wat momenteel mijn grootste wens is, is dat ik nog lang gezond mag blijven om onze kleinkinderen te zien opgroeien naar gelukkige en sterke volwassenen die, op hun beurt, hun dromen kunnen waarmaken.

Wat ik op politiek vlak nog zou willen presteren is het afwerken van enkele projecten die nu lopende zijn, maar waar ik, wegens tekort aan tijd, de afwerking dit jaar niet meer kan garanderen. Het zou fijn zijn indien de kiezer mij de kans zou willen geven om dit tot een goed einde te brengen.

Welk is het mooiste plekje in Hove ?

Er zijn verschillende mooie plekjes in Hove. Ondanks het commentaar zijn we nog steeds een heel groene gemeente. Het mooiste plekje voor mij is, heel egoistisch, onze tuin. Jammer genoeg heeft, door de weersomstandigheden, het groen plaats moeten ruimen voor een bruine kleur. Ik twijfel er niet aan dat dit na enkele fikse regenbuien weer rechtgezet wordt.

Foto’s (c) Gazet van Hove.