Terug een kroeg in station Hove !

Maak kennis met de gezellige BAR EDUARD tijdens de komende Zomerendfeesten in de gemeente Hove.

HOVE Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus zijn er in de gemeente Hove de jaarlijkse Zomerend-feesten die bol staan van heel wat ambiance en plezier. Maar Radio Zuidrand wil zeker ook n plaats aanduiden waar je dit jaar tijdens die zomerend-feesten zeker moet geweest zijn.

Bar Eduard is gelegen aan het treinstation in Hove en waar tot voor n jaar Caf Bahnhove geopend was. Momenteel is men er druk in de weer om binnenkort de nieuwe Bar Eduard te kunnen openen. Dit zal niet meer lukken voor de komende zomerend-feesten maar toch wil men op deze feesten Bar Eduard al aan je voorstellen.

Bar Eduard wordt de nieuwe zaak van de broers Nick, Anthony en Olivier Van Dessel die al heel wat zaken op hun palmares hebben staan zoals Nicks Caf en Hemingway op de Waalse kaai in Antwerpen. We zochten nog een locatie voor een caf waar de echte dorpsmentaliteit overheerst vertelde ons Nick tijdens ons bezoek aan wat binnenkort een hele erg gezellige en mooie drankgelegenheid gaat worden. Wij hebben hier in Hove met deze locatie echt gevonden wat we zochten. Het wordt een caf waar elke inwoners uit Hove zich zal thuis voelen met een toog die afkomstig is uit de jaren 30 zoals ook het gebouw hier en we hebben hem laten overkomen uit Spanje. Het is een toog met een heel verhaal rond en aan deze toog hebben bijv. Ernest Heminway en George Orwell nog een pintje gedronken. Ook andere plaatsen in de bar zullen doen denken aan die periode zoals bepaalde steentjes in de zaak die nog de lambrisering zijn van vroeger en een frigo uit de jaren 50 om hespen hammen en kazen te tonen waar onze bezoekers uit kunnen kiezen voor een hapje bij hun frisse pint bv. En buiten kan je komen verpozen in het Hofke van Eduard.

 

Tijdens de zomerend-feesten wordt het hier genieten aan een leuke Renault Van met een vijftal tapkranen met leuke biertjes maar vooral om elkaar te leren kennen zegt ons Nick Van Dessel. Radio Zuidrand ging nu al op bezoek aan het station van Hove en vroeg onder meer hoe ze er op de naam BAR Eduard zijn gekomen.

Radio Zuidrand – www.radiozuidrand.be .