Eerste fandag Lierse Kempenzonen krijgt heel veel volk over de vloer

LIER – Nu al is duidelijk dat de meeste voetbalsupporters in de stad Lier en ver daarbuiten het nieuwe verhaal Lierse Kempenzonen goed verteerd hebben. Dat was snel duidelijk gisteren aan het Herman Vanderpoortenstadion aan de voetbalstraat in Lier die volledig Geel-Zwart kleurde. Met enkele duizenden moeten ze geweest zijn de Lierse Kempenzonen supporters. Een groot verschil met nu drie maanden geleden toen duidelijk werd dat het oude SK Lierse failliet was. Of hoe geluk en verdriet toch heel kort bij elkaar kunnen liggen. Eerst werd er in Lier gekozen voor een samenwerking met het rood wit van Lyra maar al snel bleek menig supporter zich niet te kunnen vinden in dit verhaal. En dus werd een andere piste bewandeld in samenwerking met de nabijgelegen voetbalclub Oosterzonen. En vooral die clubkleuren overtuigden vele supporters zeggen ze nu in Lier met een druk bezochte eerste fandag tot gevolg. En ook bij de club zelf liet men niets aan het toeval over gisteren. Om 12u was er al een meet en Greet met Bumba en nadien kinderdisco en er waren optredens van ondermeer De Romeo’s. En ook de spelersvoorstelling en signeersessies konden op veel bijval rekenen. Zodat ook de nieuwe zwart gele attributen er misschien nog beter verkochten dan de hamburgers. Duidelijk is nu al dat deze club en zijn vele supporters heel snel terug naar de klasse 1A wil komen waar ze eigenlijk thuis hoort. Radio Zuidrand wenst de nieuwe club KSK Lierse Kempenzonen alvast heel veel succes toe.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be .

Foto : Hove Sport.