Opening van de nieuwe academie voor muziek, woord en dans in de gemeente Boechout

BOECHOUT – Het gemeentebestuur van de gemeente Boechout en de directie van de Academie voor Muziek, Woord en Dans nodigen je graag uit op de opening van de nieuwe academie op zaterdag 1 september om 14.00 uur. Voor de leerlingen en leerkrachten van de Boechoutse Academie voor Muziek, Woord en Dans is het eindelijk zover : vanaf september kunnen zij zich creatief uitleven en van kwalitatief kunstonderwijs genieten in de nieuwbouw op het Jef Van Hoofplein in Boechout. Samen met u en de Stedelijke Acadamie voor Muziek, Woord en Dans van Lier – waarmee de gemeente Boechout een overeenkomst heeft – willen ze dit gebouw feestelijk openen. Iedereen is daarom op 1 september welkom in de polyvalente ruimte van de nieuwe kleuterschool van de Jan Frans Willemsschool op het Jef Van Hoofplein.

Als het goed weer is, verhuizen we naar de speelplaats, zeggen ze in Boechout. Daarna kan iedereen een kijkje nemen in de lokalen en achteraf is er een hapje en een drankje. Ter gelegenheid van de opening organiseert de Boechoutse vereniging IHA (International Humor in Art) in de nieuwe academie een expo met vijftien originele tekeningen die kunstenaar George Van Raemdonck maakte voor het boekje ‘Zingen met nonkel Bob’. Dat boekje werd in 1960 in opdracht van het Nationaal Instituut voor de Radio-Omroep gepubliceerd. Het IHA kon de tekeningen recent aankopen. Uiteraard moedigen we iedereen aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen zeggen ze in de gemeente. Wie toch met de auto komt, kan terecht op de parking aan de Elfbunderweg en de extra aangelegde parking aan de Bunderkes (bereikbaar via de wijk Boshoek).

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be .