Hovese gesprekken (6), Jos Peeters

Jos Peeters woont in de Beekhoekstraat en is actief in verschillende verenigingen van de christelijke arbeidersbeweging. Hij is gemeenteraadslid (CD&V) voor het kartel ‘Fan van Hove’. Tijdens de vorige legislatuur 2007-2012 was hij schepen van openbare werken en mede verantwoordelijk voor de heraanleg van het centrum van Hove.

Bent u tijdens de afgelopen vakantieperiode op reis geweest ? Waarheen ? Wat doet u er ? Culinaire ?

Aan de Belgische kust (Nieuwpoort) 14 dagen met kinderen en kleinkinderen. Zorg voor de kleinkinderen. Op het strand spelen, wandelen. WK voetbal kijken. Op een portie mosselen na, geen bijzondere culinaire ervaringen (kleinkinderen tussen 0 en 3 jaar).

Hebt u een grote bibliotheek ?

Lees weinig of geen romans (fictie). Wel tijdschriften met enig maatschappelijk belang (bv. Gids op Maatschappelijk Gebied), heel wat opiniestukken, veelal via internet, en dagelijks de krant.

Doet u iets bijzonders voor het (leef)milieu ?

Meer fietsen, minder auto (geen diesel meer). Energiebesparing door woningisolatie. Plaatsen van zonnepanelen. Bewustere omgang met afval.

Praat u wel eens tegen uw huisdier(en) ? 

Heb geen huisdieren, behalve vissen in mijn vijver waarmee het praten iets moeilijker loopt.

Wat is uw grootste prestatie ?

Wens mezelf niet meteen een grote prestatie toe te eigenen. Durf wel tevreden terugkijken op mijn sociaal/maatschappelijk engagement de voorbije decennia.

Wat zou u in uw leven nog willen presteren ?

Gezond blijven en ondersteuning kunnen bieden aan kinderen en kleinkinderen.

Doet u iets speciaals voor uw gezondheid ?

Niet echt. Overdaad vermijden.

Zou u honderd jaar willen worden ?

Met een voldoende fysieke paraatheid en een heldere geest heel graag !

Wat hebt u geleerd in het leven ?

Te relativeren, te nuanceren en te genieten van de kleine dingen.

Welk is het mooiste plekje van Hove ?

Bijna obligaat moet er geopteerd worden voor Frythout of Uilenbos. Ik kan evenzeer genieten van een wandeling door het gemeentepark of het vertoeven langs het kerkplein in onze dorpskern.

Welk plekje moet er in Hove dringend verbeterd worden ?

Er blijft algemeen een grote nood aan zorg en onderhoud van de openbare ruimte. Er dient meer geïnvesteerd in een proper dorp. De gemeente heeft hier een voorbeeldfunctie.

Foto’s (c) Gazet van Hove.