Oxfam Wereldwinkels zorgen voor 2 maal feest in onze Zuidrandregio

EDEGEM KONTICH Laten we beginnen bij de Oxfam Wereldwinkel in de gemeente Edegem waar ze met enige trots zeggen dat de winkel een totale make-over heeft ondergaan en weer zal geopend worden met de nodige toeters en bellen op zaterdag 1 september tijdens de jaarmarktfeesten in de gemeente Edegem.

De wereldwinkel Edegem kan rekenen op een 45-tal vrijwilligers die meestal ook in de gemeente wonen en er zorgen voor het openhouden van de winkel geven van educatie maar ook het houden van acties en pleitbezorgingswerk. Dit enkel met het doel om de wereldhandel voornamelijk met betrekking tot de mensen in het Zuiden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. De Oxfam wereldwinkel in de gemeente Edegem kan je vanaf 1 september terug vinden aan de Doelveldstraat nr. 8 en zal geopend worden op dinsdag en zondag tussen 10.00 en 13.00u. Op woensdag, donderdag en zaterdag tussen 10.00 en 18.00u. en op vrijdag van 14.00 tot 18.00u. Meer info is ook te vinden via mail naar edegem@oww.be.

En even verderop opnieuw feest bij de Oxfam wereldwinkel in de gemeente Kontich die dit jaar 20 kaarsjes uitblaast en dat viert met alle 20 jarigen in de gemeente. In deze wereldwinkel bieden 23 vrijwilligers eerlijke wereldproducten aan en om hun 20 jarig bestaan kracht bij te zetten worden alle jongeren in de gemeente die dit jaar 20 jaar werden of worden, tijdens deze maand of volgende maand september uitgenodigd om een verrassing op te halen. Deze wereldwinkel in Kontich is te vinden in het voormalige bibliotheeksgebouw aan de Magdalenastraat nr. 23 in Kontich en is behalve op zondag en maandag alle dagen open tussen 14.00 en 17.00u. en op zaterdag tussen 9.30u. en 13.00u. Meer info over deze winkel is dan weer terug te vinden via een mail naar kontich@oww.be en zal ook voor de 20-steverjaardag een feestbrunch organiseren tussen 11.00 en 15.00u. in de nabijgelegen Magdalenazaal. Meer info hierover is terug te vinden op de website www.oxfamwereldwinkels.be.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be .

Coverfoto : Wereldwinkel Boechout.