Babys en peuters leren al spelend op Het Speelpunt in Kontich, dat samen met het nieuwe schooljaar terug van start gaat.

Op Het Speelpunt in Kontich ontdekken ouders de kleuter in zichzelf: samen spelen en ontspannen met je baby of peuter. Tussendoor kunnen ze wat ervaringen uitwisselen met andere mamas of papas en een babbeltje doen met mensen van Kind en Gezin. Die hebben een pak ervaring en kennis over hoe babys en peuters ontwikkelen en groeien. Het is belangrijk dat kinderen alle kansen krijgen om te spelen en te leren: samen met andere kinderen en samen met andere ouders of grootouders.

Het peuterspeelpunt is gratis en bedoeld voor inwoners van Kontich met een kindje van 0 tot 3 jaar. Babys en peuters die (nog) niet naar een opvang gaan zijn extra welkom. Zo leren spelen, in een ruimte met andere peuters. Het Speelpunt biedt voldoende ruimte en allerlei nieuw speelgoed prikkelt babys en peuters om te kijken, te voelen, te doen, te horen. Tussendoor snoepen ze van een stukje fruit.

Iedereen is altijd welkom, ook zonder afspraak. Maar je mag altijd vooraf laten weten dat je komt.

Het Speelpunt is een initiatief van het Huis van het Kind Kontich met medewerking van o.a. Kind en Gezin en OCMW-Kontich. We zijn open op de 1ste en 3de woensdag van de maand van 9:00 tot 11:30 uur, maar je moet er niet om 9 uur zijn. Kom gerust wat later, als dat beter uitkomt. Je mag ook vroeger vertrekken of zelfs maar voor n uurtje komen.

Het Speelpunt vindt plaats op 5 en 19 september, 3 en 17 oktober, 7 en 21 november, 5 en 19 december 2018 in het Consultatiebureau van Kind en Gezin, op het OCMW, Antwerpsesteenweg 62, 2550 Kontich.

Het Speelpunt is geen kinderopvang : je blijft zelf bij je kind en bent er ook zelf verantwoordelijk voor.

Het Speelpunt :hetspeelpunt@kontich.be – tel. 03 / 451 14 58.

Elke 1ste en 3de woensdag van de maand (niet januari, niet tijdens schoolvakanties en op feestdagen )

www.huisvanhetkindkontich.be/hetspeelpunt

Wil je graag als vrijwilliger Het Speelpunt mee begeleiden of ander vrijwilligerswerk doen ? Contacteer dan onze verantwoordelijke voor de vrijwilligerswerking : tel. 03 451 14 21of vrijwilligerswerk@ocmwkontich.be .