Honderd jaar geleden : het einde van Wereldoorlog I brengt vredesklanken.


1918 : na vier jaar oorlog aan de Yzer, Ieper, Passendale is iedereen oorlogsmoe. De laatste Duitse aanvallen worden afgeslagen. Onze troepen doorbreken de vijandelijke linies. Ze winnen veld. Tot dewapenstilstand. De bevolking herademt.En overal horen we vredesklanken.
Die vredesklanken komen naar Hove op donderdag 25 oktober 2018 in zaal Da Capo aan de Lintsesteenweg 1a op uitnodiging van de Paul van Ostaijenkring.

Een potisch en muzikaal spektakel met muzikale medewerking van Westelfolk, de Kempische volksmuziekgroep uit Westerlo die hiermee voor het eerst optreedt in de Antwerpse Regio. De Statiepoweten zorgen voor pozie en passende bindteksten.

Afbeeldingsresultaat voor westelfolk
Foto (c) Westelfolk

Met de tentoonstelling Hove in 1918 brengt Heemkundige Kring De Markgraaf ons dorp honderd jaar terug in herinnering. En de leerlingen van de teken- en fotoklas van de Gemeentelijke Kunstacademietonen hun beleving van de vrede met hun creatieve foto’s en tekeningen.
Westelfolk is als Kempischvolksmuziekensemble uitgegroeidtot een volwaardige muzikale folkgroep.
Zij brengen in Vredesklankeneen belangrijke bijdrage met muzieken liederen uit het einde van WO I.
Het ensemble heeft een bezetting van vijfentwintig spelers en een uitgebreid geheel aan typisch volkseinstrumenten komen aan bod : trekzak,doedelzak, hommel, draailier,fluit, viool, gitaar en contrabas, tamboerijn,happende hondjes, rinkelboom en soeplepels, Zij bouwen eigen instrumenten, verzorgen opleidingen en leveren als muziekgroep een waardevolle bijdrage aan het Kempisch muzikaal erfgoed. Hun optreden belooft een knalprestatie te worden vol sfeervolle muziek meteen enthousiast publiek. Zorg dat je er tijdig bij bent. Kaarten te verkrijgen bij de bestuursleden aan 12 EUR.

Verdere info en kaarten : Dhr. Jack Ooms, Hortensialei 21 in Hove, tel. 03 / 455.90.00.

youtube.com