De groen-linkse kandidaten voor Hove

Het kartel Hove Beweegt (SP.a, Groen en onafhankelijken) maakte zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober e.k. openbaar.

rood en groen wijzen naar andere richtingen …
 1. Filip Craen
 2. Steffi Cornwell
 3. Diederik Vandendriessche
 4. Tinne Hoes
 5. Peter De Waegemaeker
 6. Greet Van Ingelghem
 7. Buddy Moyersoen
 8. Mieke D’Hondt
 9. Bert Goossens
 10. Rit Nuyts
 11. Erik Op de Beeck
 12. Bea Carsauw
 13. Simon Pellegroms
 14. Martha Janssens
 15. Warre Goossens
 16. Annemie Claassen
 17. Hilde Van Driessche
 18. Marie Misselyn
 19. Jo Ampe.

Grote kuis gehouden

Wat opvalt is dat de oude generatie van HB-ers, de mensen die in 1994 aan de wieg stonden van het kartel tussen de socialisten en de groenen, bijna volledig verdwenen is. Zo krijgt gewezen schepen (2007-2012) en huidig gemeenteraadslid Jo Ampe de lijstduwersplaats toegewezen. In 2006 en 2012 trok hij nog de lijst van HB. Actief gemeenteraadslid Anne Van Put is ook volledig van de lijst verdwenen. Sterkhouders van HB ; Guy Goyvaerts(SP.a) en Nelly Bellens(ex-Spirit) komen ook niet meer op. In de plaats komen nieuwelingen : lijsttrekker en voorzitter van HB, Filip Craen is een inwijkeling uit Brugge met een duidelijk accent (ziet ge van Brugge, zet je van achteren !) en tweede op de lijst Steffi Cornwell is misschien een mooie verschijning (hoe seksistisch !) maar is totaal afwezig in het Hovese gemeenschapsleven. Derde op de lijst, huidig gemeenteraadslidDiederik Vandendriessche (Groen) komt ook op als lijsttrekker voor de Antwerpse provincieraad. Hij cumuleert reeds van 2007 beide mandaten, kassa, kassa !!! (Luister naar mijn linkse woorden, maar kijk niet naar mijn rechtse daden !). Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan om iedere kandidaat te analyseren, maar we gaan dit niet doen, want anders krijgen we weer het verwijt dat we populistisch, fascistisch, enz … zijn … of erger … !!!

besturen met HB eindigde in 2012 met een puinhoop …

Vandaag bezet Hove Beweegt vier zetels in de Hovese gemeenteraad op een totaal van 19. In de bestuursperiode 2007-2012 maakten ze met zes zetels deel uit van de bestuursmeerderheid met de toenmalige CD&V. Deze bestuursperiode eindigde in totale anarchie met de coalitiepartner CD&V en werd zelfs beslecht voor de rechtbank ! De gemeentebelastingen stegen ook aanzienlijk tijdens deze periode.

Foto’s (c) Gazet van Hove.