Mensen die geboren zijn diep in de twintigste eeuw en wat van geschiedenis kennen, zullen zich het legendarische Woodstock-festival nog wel herinneren. Het ging door van 15 tot 18 augustus 1969 op een weiland van een melkveehouder in Bethel, in de Amerikaanse staat New York.

Het festival had als motto“3 Days of Peace & Music”en geldt als een van de belangrijkste en bekendste gebeurtenissen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en de popmuziek. Men had eerst maar 200.000 toeschouwers verwacht, het werden er uiteindelijk 400.000, van wie de meesten geen inkomgeld betaalden. Er waren duidelijk te weinig voorzieningen getroffen voor dit onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor de autoriteiten besloten de noodtoestandover het festivalterrein uit te roepen. Het Woodstockfestival geldt als een hoogtepunt van de tegencultuur van de jongeren van de jaren zestig van vorige eeuw en van het hippietijdperk.

Op het Woodstockfestival vielen er drie doden, er werden twee baby’s geboren en vier vrouwen hadden er een miskraam.

Al voor de vierde maal

Een aantal vrienden van de vzw Den Eigen Heerd organiseren op zaterdag 8 september 2018 voor de vierde keer in Wommelgem-centrum een soortgelijk festival , dat bijna dezelfde naam draagt, nl. Woedstok. Alles gaat door in de grote private tuin aan de Welkomstraat 137 in Wommelgem. Het feest begint om 15.00u. met de optredens van enkele groepen. Einde voorzien rond 24.00u. … want slaap zacht kindjes van Wommelgem en omgeving.

Er zijn biostands, henna-tatoos, een verkiezing van miss en mister Woedstok, eten- en dranktenten, een tentenkamp, waterpijp, …

De inkom is gratis maar de verplichte dress-code is flower-power. Dus alle kaal-hoofden zetten een lange pruik op en secretaressen dragen best een afgetrokken jeans en sloddertrui i.p.v. een strak mantelpakje.

Verdere info bij Bert Peeters , tel. 0486 / 02 75 47.

Foto’s (c) Gazet van Hove.