Hove

Onze gemeente heeft de laatste jaren wat wegeniswerken moeten doorstaan : Geelhandlaan, M. Vermeeschlaan, Lintsesteenweg, Leliestrat, fietspad Mortselsesteenweg. Gelukkig mocht het resultaat steeds gezien worden.

Langzaam aan eindigt ook voor de bewoners van de Jos Covelierstraat de hinder van de wegenwerken. Na 20 jaar wachten in slijk en modder en 9 maanden wegenwerken zal einde september het sluitstuk vallen.

“De aannemer heeft een extra ploeg voor volgende week beloofd. Opritten en groendallen zullen dan aangelegd worden. Ook Eandis zal de nieuwe led-verlichting gaan plaatsen. De rust zal weerkeren, maar met comfort. Goede riolering, goede straat, geen slijk en mooie verlichting. Veel fietsers en plaatselijk verkeer.

En ja. Keuzes zijn gemaakt. Kon het beter ? Zeker en vast. Maar zowel timing, kostprijs en het blijven respecteren van het basisgevoel van de Jos Covelierstraat waren elementen die we niet uit het oog mochten verliezen. Deze aanleg is en zal een opwaardering betekenen voor de ganse straat. Een goed functionerende riolering zonder slijk in de straat is het resultaat. En, de rust zal blijven. Het zal geen doorgangstraat worden” aldus burgemeester Koen Volckaerts (N-VA), die ook verantwoordelijk is voor de openbare werken in Hove.

Fotos Gazet van Hove.