70 jaar jaarmarkt in Lint begint vanavond al

LINT – Dit jaar vieren ze in de gemeente Lint de 70ste verjaardag van de jaarmarkt die al bestaat sinds 1948. En om die verjaardag kracht bij te zetten zullen ze als thema dit jaar terug grijpen naar hetzelfde thema als 70 jaar geleden. En dat is BEESTENBOEL. En nu ook de scholen in de gemeente voor dinsdag een vrije dag hebben ingepland, zal er zeker heel wat te doen zijn voor de kids zoals bijv. een karrentour met een pony door het hernieuwde gemeentepark.

Maar de Lintse jaarmarkt begint dus vanavond al om 17.30u. met een Afterwork onder de naam Lintfest met optredens van veel lokaal talent op een groot podium aan de kerk in het centrum. Maak je alvast klaar voor optreden van DJ’s Pierox & Stijn La Vida en nadien vanaf 18.30u. optredens met de Lintse Rock & Coverbands Foorapen en The Fabiola Fun Fuckers. De inkom voor deze Afterwork is volledig gratis.

De jaarmarkt op dinsdag start al om 10.00u. met de gebruikelijke markt en een kinderboerderij met aai en knuffeldieren en demonstratie van een hoefsmid met mini paardjes en de koetstour doorheen een deel van het gemeentecentrum met opstapplaats aan de statiestraat. Verder op de jaarmarkt is er randanimatie met draaiorgel met zigeuners en een levensgrote gorilla – een dierenverassing en knuffelpaardjes. Er zijn optredens op het podium vanaf 10.00u. en om 14.00u. de welbekende zegening van de dieren door de Lintse pastoor. Nadien kan je in de gemeente nog genieten van een kinderdisco – een dikke bandenkoers – een clown met dierenbalonnen – je laten grimmen – een goochelshow – een dansoptreden van Fitopia – een snijdersbank en afsluiten met de coverband Festeyn vanaf 20.00u. Alle informatie over de Lintse jaarmarkt is terug te vinden op de website www.lintjaarmarkt.be of via de bijhorende facebookpagina.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.