Ooststatiestraat wordt fietsstraat

KONTICH

Op maandag 17 september e.k. starten er wegenwerken in de Ooststatiestraat tussen de Varkensmarkt en de Hofstraat. Schepen van openbare werken, Willem Wevers (N-VA) : “De voetpaden worden helemaal vernieuwd en de weg krijgt een nieuwe laag asfalt. Geen klassieke zwarte asfalt, maar roodbruine asfalt, om te benadrukken dat de Ooststatiestraat in dat stuk een fietsstraat wordt. Dat is geen overbodige luxe in een straat waar dagelijks honderden fietsers passeren.”

Tijdens de werken zal er aan de bewoners toegestaan worden om te parkeren in de blauwe zone zonder beperking van tijd. Wevers : “Dergelijke werken zorgen altijd voor wat overlast, die we natuurlijk zo beperkt mogelijk willen houden. Daarom krijgen de bewoners toestemming om bijvoorbeeld op het Sint-Jansplein te parkeren.”

Op de infovergadering met de bewoners werden vooral vragen gesteld over parkeren en bereikbaarheid van de huizen. Wevers :  “Het is logisch dat hierover vragen gesteld worden, daarom organiseren we ook zo’n infovergadering. De huizen zijn met de wagen bereikbaar buiten de werkuren (7.00u. tot 16.00u.). Dus ’s avonds zal men zonder problemen even tot aan de deur kunnen rijden om bijvoorbeeld boodschappen uit te laden.”

De werken in de Ooststatiestraat zullen een 3-tal maanden duren. Als de werken  in de Ooststatiestraat zijn afgerond, start de heraanleg van de voetpaden in de Hofstraat in januari 2019. Daarna volgt een volledige heraanleg van de Wipstraat (april 2019). De werken in de 3 straten zullen in totaal net geen 1,2 miljoen euro kosten.

Foto’s (c) Gazet van Hove.