MORTSEL – Vorig jaar werd de eerste steen gelegd van de nieuwe Den Bessem. AGB Mortsel bouwde in opdracht van de stad Mortsel, de gemeenten Borsbeek, Edegem en Hove aan een intergemeentelijk nieuw zwembad, met de financiële steun van Sport Vlaanderen. Minister voor Sport, Philippe Muyters, ondersteunde het project met een subsidie van 1.800.000 euro, 30% van de bouwkost. Gisteren zaterdag 8 september werd Den Bessem officieel geopend in aanwezigheid van de minister. Vanaf morgen maandag 10 september is het zwembad ook open voor het grote publiek. En al meteen is er een oproep van politicus Marc Meire die vraagt om op maandagochtend om 7u met zoveel mogelijk zwemmers het nieuwe zwembad te komen inzwemmen. Marc kan je daarvoor bellen op het nummer 0473 / 55 84 60. Maar dit erg mooie nieuwe intergemeentelijk zwembad van 25 m x 14,5 m en bijhorend instructiebad van 12,5 m x 7 m onderscheidt zich van zwembaden uit de omgeving door zijn integrale toegankelijkheid. Geen trapjes, maar wel een helling en verstelbare bodem in het instructiebad en een tillift en luie trap in het grote bad zorgen ervoor dat zelfs bedlegerige mensen van het zwembad kunnen komen genieten in Mortsel.

Naast een open en aangenaam gebouw is dit zwembad ook een voortrekker op ecologisch vlak. De emissie wordt beperkt door te streven naar een K-peil tussen 10 en 20 en een hergebruik van water tot 70%. En dan nog maar te zwijgen van de vele zonnepanelen op het dak die zorgen voor de productie van groene stroom in samenwerking met de energie-cooperatieve Zuidtrant. Dit mooie zwembad in Mortsel kwam er door de schitterende samenwerking tussen Sport Vlaanderen – De Stad Mortsel en de gemeenten Borsbeek – Edegem en Hove en zal buiten individuele zwemmers ook gebruikt worden door scholen, clubs en specifieke doelgroepen.

Bij de opening gisteren werd er meteen een estafette wedstrijdje gezwommen tussen de stad Mortsel en de mede-investeerders uit Borsbeek – Edegem en Hove. Deze wedstrijd werd gewonnen door het zwemteam van de gemeente Borsbeek met burgemeester Dis Van Berckelaer – schepen van sport Walter Kiebooms – Onderwijsschepen Kristof Van de Velde en diensthoofd Vrije Tijd Bas Dhoey. Ze wonnen deze wedstrijd voor de teams uit Mortsel – Edegem en Hove. Wij haalden net na een zware wedstrijd Vlaams minister voor sport Philippe Muyters uit het water en voor onze microfoon van regioradio Zuidrand.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radioizuidrand.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.