Gemeente Lint schakelt over op duurzame LED-verlichting

Lint

LINT – De gemeente Lint gaat nog dit najaar van start met de vervanging van de straatverlichting door dimbare LED-verlichting. De eerste vervangingen gebeuren op de Kontichsesteenweg en het Lerenveld, daar waar nu de grootste vermogens staan opgesteld en de besparing dus het grootst zal zijn.

Wouter Verbeeck schepen van openbare werken is tevreden : “De omvorming naar LED is een volgende stap in het beleid rond duurzame energie. In 2016 startte de gemeente met een nieuw Lichtplan waarmee een deel van de straatverlichting werd gedoofd. Dat leverde een besparing op van 35.000 EUR die nu wordt gebruikt om de overschakeling naar LED te bekostigen. Zo besparen we opnieuw op het verbruik en de uitstoot van CO2.”

De LED-verlichting wordt dimbaar gemaakt. De lampen die een hele nacht blijven branden kunnen zo tussen 23.00u. en 6.00u. vermindert worden in vermogen, wat opnieuw een besparing oplevert. In 2019 zal de Liersesteenweg worden omgevormd naar LED, op het moment dat er de nieuwe riolering wordt aangelegd en de voet- en fietspaden worden vernieuwd. Op termijn kan zo alle straatverlichting worden omgevormd naar LED-verlichting in onze gemeente, sluit schepen Wouter Verbeeck af.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.