DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD

Zitting van maandag 24 september 2018.

Openbare zitting

P.1. Verslag secretaris gemeenteraad 25 juni 2018

Aan de raad wordt gevraagd om kennis te nemen van het verslag secretaris van de gemeenteraad van 25 juni 2018.

P.2. Notulen gemeenteraad 25 juni 2018

Aan de raad wordt gevraagd om de notulen van de gemeenteraad van 25 juni 2018 goed te keuren.

P.3. Budget 2018 – budgetwijziging nr. 1

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de budgetwijziging nr.1 vast te stellen. In deze budgetwijziging wordt ondermeer het budgettaire resultaat van de rekening 2017 ingeschreven. Gezien deze budgetwijziging past in het meerjarenplan 2014-2021 is er geen aanpassing van het meerjarenplan nodig.

P.4. Belasting op afgifte administratieve stukken 2018-2019 : aanpassing

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het belastingreglement op de afgifte van administratieve stukken aan te passen naar aanleiding van de stopzetting van de afgifte van paspoorten en reisdocumenten aan vluchtelingen, staatlozen en vreemdelingen door de provinciale administraties.

P.5. Retributiereglement op het afleveren administratieve prestaties 2018-2019 : aanpassing

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het retributiegreglement op het afleveren van administratieve prestaties aan te passen naar aanleiding van de overheveling van de bevoegdheid om te beslissen over voornaamswijziging naar de ambtenaar van de burgerlijke stand vanaf 1 augustus 2018.

P.6. Verlenging duur vereniging KINA p.v.

De OCMW-raad besliste op 19 juni jl. om in te stemmen met een verlenging van de duur van de vereniging KINA p.v. met een nieuwe termijn van 30 jaar. Conform het OCMW-decreet is het aan de gemeenteraad om deze beslissing goed te keuren.

P.7. Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging WATER-LINK van 28 september 2018 – stemming

Aan de raad wordt gevraagd om de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de Intercommunale Water-Link goed te keuren en de effectieve en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan te duiden.

P.8. AGB – aanpassing artikel 7bis beheersovereenkomst

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de rechtzetting van de materiele missing in artikel 7bis van de beheerscommissie tussen gemeente en AGB m.b.t. de vaststelling van de presentiegelden voor de leden van de raad van bestuur.

P.9. Cel onderwijs, gemeentelijke basisschool – Schooljaar 2018-2019, bedragen tussenkomst van de ouders in schooluitstappen en aankoop van materiaal

Aan de raad wordt gevraagd om de bedragen van de schooluitstappen en aankoop van materiaal van de leerlingen van de gemeentelijke basisschool van schooljaar 2018-2019 goed te keuren.

P.10. Kosteloze grondafstand – Vogeltjeswijk

De Vlaamse Maatchappij voor Sociaal Wonen verzoekt over te gaan tot de kosteloze grondafstand van percelen grond, zijnde de wegenis met alle nutsvoorzieningen, groenperken en speelterreinen ten kadaster gekend onder afdeling 1 sectie B nrs. 235V, 237W, 216H, 215L, 196N, 210D, 217G, 240A, 216G, 203D, 205E, 235T, om ingelijfd te worden in het openbaar domein.

P.11. Actualisatie delen van buurtwegen 22 en 28, gedeeltelijke afschaffing en verlegging.

De voetwegen 22 en 28 opgenomen in de Atlas van de Buurtwegen zijn toe aan een actualisatie, verlegging en deels af te schaffen door onzorgvuldige beslissingen in het verleden bij het toekennen van bouwvergunningen. Het doel is om de ontbrekende schakels opnieuw te herstellen en de voetwegen terug ere te herstellen of in gebruik te maken.

P.12. Vlekkenplan – Visienota- Methodiek

Het gemeentebestuur heeft een deskundige aangeduid om een visie te ontwikkelen voor de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente. In de gemeenteraad van 20.02.2017 werd het vlekkenplan, opgemaakt door de GECORO, als basis goedgekeurd, samen met bijhorend traject. Aan de raad gevraagd goedkeuring te hechten aan de uitgangspunten en de methodiek die in het voorliggend rapport werden uitgewerkt om tot een beleidsvisie Openbare ruimte te komen.

P.13. RUP Rene Verbeecklaan – definitieve vaststelling

Na de voorlopige vaststelling en openbaar onderzoeken behandeling van de bezwaarschriften kan de gemeenteraad overgaan tot de definitieve vaststelling van het RUP Rene Verbeecklaan.

P.14. Villa Henrietta – vaststelling wegen trac parkzone / overeenkomst openbaar karakter parkzone.

Door het gemeentebestuur werd de bouwvergunning geweigerd voor de bouw van meergezinswoningen in het project Villa Henrietta. Door de eigenaar werd beroep aangetekend bij de Bestendige deputatie van Antwerpen, deze hebben bijkomende informatie gevraagd betreffende het deel gelegen in het volgens het gewestplan parkgebied, zijnde het trac van de wegenis en aansluitend de regeling van het openbaar karakter van deze zone.

P.15. Sportregio- jaarverslag en resultaat 2017

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het jaarverslag en de jaarrekening 2017 van de sportregio middenprovincie goed te keuren.

P.16. Inschrijvingsgelden Multimove 2018

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de inschrijvingsgelden voor de lessenreeks Multimove in 2018 goed te keuren.

P.17. Varia

Gesloten/Geheime zitting

P.18. Verslag secretaris gemeenteraad 25 juni 2018 – besloten zitting

Aan de raad wordt gevraagd om kennis te nemen van het gedeelte besloten zitting van het verslag secretaris van de gemeenteraad van 25 juni 2018.

P.19. Notulen gemeenteraad 25 juni 2018 besloten zitting

Aan de raad wordt gevraagd om de notulen van de besloten zitting van de gemeenteraad van 25 juni 2018 goed te keuren.

P.20. Stand van zaken decretale graden

Foto’s (c) Gazet van Hove.