Vlaams Belang dient zeer onvolledige lijst in

Hove

Uiteindelijk zullen er dus vijf kandidatenlijsten meedingen naar zetels in de Hovese gemeenteraad : N-VA, Fan van Hove, Hove Beweegt, Ph7 en Vlaams Belang.

Deze laatste partij dient een zeer onvolledige lijst in met slechts drie kandidaten. Het VB heeft sedert 2007 geen officiele vertegenwoordiger meer in de Hovese gemeenteraad. In oktober 2006 kwam het VB samen op met onafhankelijken en mensen van Leefbaar Hove onder de naam VLAAMS KARTEL. Men had een degelijke lijst kandidaten en behaalde toen twee zetels. Tijdens de legislatuur 2007-2012 was Vlaams Kartel een geduchte tegenstander van het groen-linkse bestuur.

In 2012 kwam het VB terug op onder eigen naam met slechts drie kandidaten. Het sectarisme kreeg vrij spel van de nationale partijleiding. De score was verwaarloosbaar, want welke Hovenaar wil nu zijn stem weggooien, goed wetende dat geen enkele kandidaat van een mini-partijtje in de Hovese gemeenteraad zal zetelen.

Sedert 2013 is er in Hove geen sprake meer van een werking van het VB. Er gebeurde niets : geen lokale activiteiten, geen persuitgaven, geen manifestaties, geen huisbezoeken, geen PR, nergens aanwezig op activiteiten van anderen, noch op cafe, niets. Het VB is zelfs niet aanwezig op de jaarlijkse 11-Julivieringen in Hove. Dan zwijgen we nog over het engagement van de lijsttrekker binnen het VB. Er hing in het verleden zelfs geen affiche van het VB in zijn voortuin, noch een Vlaamse vlag op 11 Juli, feest van de Vlaamse Gemeenschap. De lijsttrekker kwam in zes jaar nooit een enkele Hovese gemeenteraad volgen. Hij kent geen enkel actueel dossier uit Hove. Dat er nu geen volledige VB-lijst staat, is volgens hem allemaal de schuld van de vrouwen …

Enkele weken voor het indienen van de lijsten schiet de lijsttrekker dan plots wakker om een lijst samen te stellen met het gekende schamele resultaat. Dezelfde twee mannen en steeds een oudere vrouw van 80+. Als men de Hovenaars gedurende zes jaar niet ziet staan, zullen zij u op 14 oktober e.k. ook niet zien staan en voorbij lopen ….

************************

De tekst op Facebook van Vlaams Belang Hove :

“Het was ook dit keer weer zeer moeilijk om vrouwen te overhalen om de stap naar de politiek te zetten, om zich openlijk te uiten voor hun mening. Het negatieve imago dat het Vlaams Belang wordt aangemeten door de andere partijen en waar realisme verward wordt met racisme zorgt nog altijd voor een onterechte angstpsychose, een democratie onwaardig. Als gevolg moesten enkele mannelijke bestuursleden aan de kant blijven. Maar we gaan verder, en vastberadener dan ooit.

Stem op het Vlaams Belang zodat je ook UW mening in het gemeentehuis kan laten horen !”

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst