Voetbalveld Hove Sport heeft dringend een kunstgrasveld nodig

Hove

Zondag jl. waren we toeschouwer op de wedstrijd Hove Sport tegen Mortsel OG. Het voetbalveld aan de Lintsesteenweg kan best een opwaardering gebruiken. Het was net of de spelers in een woestijn speelden, want praktisch achter iedere lopende speler hing er een stofwolk. Het heeft de laatste tijd niet veel geregend, maar dan nog is dit geen oplossing.

Hove Sport heeft een grote jeugdwerking voor zowel jongens als meisjes. Iedere dag worden de beide voetbalvelden intensief gebruikt voor trainings- en oefenstonden. Op korte termijn wordt dit grasveld stuk gelopen en krijgen we bij droogteperioden woestijntoestanden. Niet erg gezond al dat stof te moeten inademen als speler en supporter.

voetbal op een woestijnvlakte

Sportschepen is bijna nooit te zien op Hove Sport

Hove Sport heeft drie jaar geleden reeds een dossier ingediend bij het Hovese schepencollege om een kunstgrasveld aan te leggen. Bijna al onze buurgemeenten bezitten er reeds een of meerdere. “In Hove werd dit voorstel op de lange baan geschoven. Ze zouden het eens onderzoeken, terwijl er gelden aanwezig zijn in de AGB om het te realiseren” aldus Luc Vuylsteke de Laps, gemeenteraadslid en supporter van Hove Sport.

Op Hove Sport zijn ze ook niet erg gesteld op Hoves sportschepen Guy Wollants (Ph7). “Hij laat zich hier bijna nooit zien, enkel voor de Hovese scholencup duikt hij hier eens op. Hij is ook niet erg aanspreekbaar voor onze vragen. Hij concentreert zich nu meer op de nationale vrouwelijke volleybalspeelsters” zegt een ander bestuurslid van Hove Sport.

De weg kennen op de kabinetten in Brussel

In de komende verkiezingsprogrammas is er relatief weinig aandacht voor deze eis voor een kunstgrasveld voor de Hovese voetballers.

Groen-links en Ph7 ijveren in woorden voor de realisatie van een nieuw scoutslokaal aan de Boechoutsesteenweg. Kostprijs : 700.000 euro. Wie gaat dat betalen ? Als Ph7 zoveel dynamiek aan de dag zal leggen voor het scoutslokaal, als ze deden voor de voetballers van Hove, zal het nog jaren duren. Ph7 is een lokaal partijtje zonder afgelijnde ideologie en heeft geen enkele introductie in de ministeriele kabinetten in Brussel. Groen-linksen zie je bijna nooit op Hove Sport ! Het interesseert hen niet !

Het is bijv. door de N-VA en het gelobby van de plaatselijke burgemeesters bij minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) dat het zwembad in Mortsel – waar Hovenaars aan democratische prijzen kunnen zwemmen – er is gekomen. Een kunstgrasveld (jeugdwerking) heeft ook zijn prijskaartje. Dit afwegen tegen een scoutslokaal ? Wie durft nu reeds een beslissing te nemen ?

Welke andere Hovese vereniging komt binnenkort met een nieuwe eis met een stevig prijskaartje ?

Foto’s (c) Gazet van Hove.