Fietsersbond Hove

Beste fietser,
We herinneren u graag aan de infoavond ‘Veilig op de fiets’ van donderdag 20 september.
Deze keer gaan we dieper in op plaatselijke situaties in Hove. Is het voor fietsers (en bij uitbreiding alle weggebruikers) duidelijk wie waar en wanneer voorrang heeft op de kruispunten met de Kapelstraat ? Hoe zit het met de rotonde aan de Lintsesteenweg en die aan de J.F. Gellyncklaan/Vredestraat ?

Waarom is de kleur van het fietspad op het kruispunt Kapelstraat/Leliestraat veranderd en wat houdt dat in op vlak van de voorrangsregeling ?

fietspad kruising Leliestraat vroeger

Bekijk onderstaande foto (Kapelstraat ter hoogte van de krantenwinkel).


Mag ik mijn auto parkeren of er stilstaan in de gele zone ? Wat denkt u ? Verboden ? Bent u zeker, of twijfelt u ? En als het verboden is, op basis van welk artikel in de wegcode is dat dan ?
Waar moeten/mogen speed pedelecs in de Kapelstraat rijden ?
U heeft vast nog een boel andere vragen. We maken ook van de gelegenheid gebruik om enkele misverstanden en onduidelijkheden die tijdens de vorige infoavond  ontstaan zijn, uit te klaren.
De avond vindt plaats in het Dienstencentrum (René Verbeecklaan 3) en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. We organiseren deze avond in samenwerking met de Ouderenadviesraad.

Warm aanbevolen !

Namens FB Hove
Roger Claessens
0485 / 53 26 94