Vrije Tribune

N-VA ministers

N-VA levert alle bevoegde ministers : Jambon (Binnenlandse zaken), Francken (asiel en migratie) en Weyts (verkeer). Maar eerder dan het illegalenprobleem op te lossen, zijn ze expert geworden in het afschuiven van enige verantwoordelijkheid. Het is de schuld van de EU, waar ze wel telkens het Merkelbeleid steunen. Het is de schuld van de PS die al vier jaar niet meer aan de macht is. Het is de schuld van de CD&V waarmee ze elke keer opnieuw moeten besturen doordat ze mijn partij uitsluiten bij voorbaat. En nu is het de schuld van burgemeesters die de gevolgen van hun falend beleid op het terrein proberen in te dijken.

De vraag is, wil Francken de migratie eigenlijk wel onder controle krijgen ? Hij is ook bevoegd voor administratieve vereenvoudiging, maar daarover horen we niets van hem. Veel media zou hij daar niet mee halen namelijk. Het is electoraal lonender om te doen alsof je het probleem van de illegale migratie aanpakt, maar het zogezegd niet mag oplossen ‘van de anderen’. Theo Francken liet onlangs 202 illegalen vrij, waarvan 32 gekende criminelen zijn met een strafblad. Dat deed hij om plaats te maken voor ‘transmigranten’. Langs de voordeur sluit hij transmigranten op, langs de achterdeur laat hij illegalen vrij. Maar hij is wel in de media gekomen. Bovendien beweert hij dat er geen alternatief is voor zijn beleid. Maar is dat wel zo ?

Andere landen lossen het wel op

Als we even rondom ons kijken in Europa dan zien we dat andere landen minder praatjes verkopen om de kiezer te misleiden, maar effectief actie ondernemen om hun bevolking te beschermen. Hongarije bouwde op enkele weken een hek rond zijn grens en stopte de massamigratie in hun land. Denemarken controleert zijn grenzen. Oostenrijk richtte een grenswachtbrigade op. Italië weigert nog bootvluchtelingen op te nemen.

Bij gebrek aan effectief Europees beleid, nemen nationale politici hun verantwoordelijkheid op. Ze controleren hun grenzen. Ze beschermen hun bevolking. Want de gewone mensen zijn de illegale migratie kotsbeu. N-VA weigert manifest om hetzelfde te doen. Grenscontrole is niet de enige oplossing. Asielzoekers zijn op zoek naar het meest toegankelijke en voordelig sociaal systeem. En precies daardoor is België een populaire bestemming. Zolang onze sociale zekerheid vrij toegankelijk is zullen ze blijven komen en uiteindelijk onze sociale zekerheid onbetaalbaar maken.

Opnieuw tonen andere landen hoe het moet. Oostenrijk vermindert de sociale uitkeringen voor asielzoekers en verhoogt het kindergeld en pensioenen voor de eigen bevolking. Asielzoekers mogen ook geen opleiding meer volgen op kosten van de Oostenrijkers. In Vlaanderen doet N-VA met minister Muyters precies het omgekeerde. Triomfantelijk verkondigen ze dat na twee jaar 45 procent van anderstalige nieuwkomers werk heeft. Meer dan de helft is na twee jaar dus nog altijd werkloos, en dat met de instroom aan kernfysici, neurochirurgen en andere kansenparels die onze pensioenen zogezegd zouden komen betalen.

Tenslotte moeten verschillende beleidsdomeinen samenwerken om de illegalen te stoppen. Het kan niet dat België ontwikkelingshulp verleent en handelsakkoorden sluit met landen die hun illegalen niet willen terugnemen.

Voor verandering zijn nationalisten nodig

Vlaams Belang weet waar de oplossing voor de asiel- en migratiecrisis ligt. We moeten de beste praktijken uit andere Europese landen overnemen. Onze sociale zekerheid beschermen. Onze grenzen controleren. Asielzoekers in de regio van herkomst opvangen. Illegalen actief opsporen, opsluiten en daadwerkelijk terugsturen. Het model van de immigratiebusiness waarbij mensensmokkelaars grof geld verdienen moeten we breken. Zoals Italië en Oostenrijk bewijzen, voor echte verandering en veiligheid zijn nationalisten nodig. Wanneer ook in Vlaanderen ?

Tom Van Grieken

is nationaal voorzitter van Vlaams Belang.