foto Neerdorpen Klassiek! 2018-2019
foto Neerdorpen Klassiek! 2018-2019

Neerdorpen Klassiek!
Neerdorpen Klassiek! is een cyclus klassieke concerten georganiseerd binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband AZURA: Aartselaar, Edegem, Hove, Borsbeek,Kontich, Lint en Mortsel. Neerdorpen Klassiek! gaat door van eind september tot eind maart.

De locaties voor deze concerten werden in onderling overleg tussen de deelnemende gemeenten en Orfeoproducties afgesproken. Orfeoproducties vzw is een culturele organisatie die zich bezighoudt met het produceren, het programmeren, het organiseren en het artistiek begeleiden van klassieke concerten, recitals, muziektheaterprojecten en projecten in de beeldende kunsten.
Reservatie en meer informatie :info@orfeo.be, 03 / 449 16 87,www.orfeo.be/neerdorpen-klassiek/

Programma

Kiyotaka Izumi
Wanneerdonderdag 27 september 2018 om 20.15 u.
OmschrijvingSprookjesachtige romantiek. Kiyotaka Izumi schreef zelf twee transcripties voor piano solo van Peter Tsjaikovskys orkestwerken Hamlet en Doornroosje. Een primeur! Hij vult het programma aan met fijngevoelige uitvoeringen van romantische topwerken van Frederic Chopin. 15 preludes, een nocturne en een Polonaise.
LocatieZaal Da Capo, Hove
Reserveren en meer infoKlik hier


Hendrikje Van Kerckhoven, sopraan en Nicolaas Callot: 150 jaar Mortselmans
Wanneerdonderdag 25 oktober 2018 om 20.15 u
OmschrijvingMortelmans 150! Hendrickje Van Kerckhove is een oud-studente van het Antwerpse conservatorium en veroverde ondertussen de podia van de Bayerische Staatsoper, het Festival Aix-en-Provence en de Staatsoper unter den Linden Berlin, om er maar enkele te noemen. U herinnert zich vast ook haar schitterende prestatie in Dialogues des Carmlites in de Vlaamse Opera. Nicolas Callot kent u onder meer als twee van de vier handen van het pianoduo dat hij vormt met Lucas Blondeel. Daarnaast is hij ook een fijnbesnaard liedpianist.Ze vinden elkaar in hun liefde voor de liederen van Edvard Grieg, Robert Schumann en onze Lodewijk Mortelmans, die dit jaar 150 wordt.
LocatieSint-Antoniuskerk, Edegem
Reserveren enmeer infoKlik hier

Kasper Nowak, cello en Christia Hudziy, piano
Wanneerdonderdag 29 november 2018 om 20.15 u
OmschrijvingPrachtige sonates door twee jonge toptalenten. Kacper wordt beschouwd als een van de grote beloftes van zijn generatie. Hij vertolkt elke noot met de hoogste vorm van muzikale artisticiteit en beheerste virtuositeit Een bijzondere revelatie in het cellolandschap. Ze spelen sonates van Brahms, Martinu en Schnittke. Hij wordt begeleid door de veel bekroonde Oekraense pianiste Christia Hudziy, die na haar studies bij Abdel Rahman El Bacha en Marie Joao Pires nu vaste pianobegeleidster is aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
LocatieKerk O.L.V.-Geboorte, Lint
E-tickets aankopen en meer infoKlik hier

Misia, ensemble Revue Blanche en vertelster Katharina Smets
Wanneerdonderdag 31 januari 2019 om 20.15 u
OmschrijvingMisia is een muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert (1872-1950), de koningin van de Parijse salons, maar ook van gebroken dromen en ontmaskerde liefde, met muziek van Henri Duparc, Florent Schmitt, Maurice Delage, Francis Poulenc, Erik Satie, Igor Stravinsky, Paul-Lucien Hillemacher, Henry Holmes, Maurice Ravel. Haar leven van glorie en tragiek, haar boeiende artistieke netwerk en verschroeiende muzikale passie vormen de rode draad. In Misia gaan Revue Blanche en Katharina Smets op zoek naar een verloren tijd: de belle poque waarin zij leefde. Deze zoektocht naar haar dromen, wensen en desillusies leidt onder meer naar het iconische tijdschrift La Revue Blanche, mede opgericht in 1889 door Misias eerste echtgenoot Thade Nathanson. Aan de hand van een uitgelezen muziekselectie en de narratieve soundtrack van radio/documentairemaker Katharina Smets worden echte en fictieve verhaallijnen verweven tot een unieke kroniek, waarin de realiteit vaak vreemder blijkt dan fictie.
LocatieCultureel Centrum ’t Aambeeld, Aartselaar
Reserveren en meer infoKlik hier


Annelien Van Wauwe, klarinet en Lucas Blondeel, piano, 100 jaar Weinberg,
Wanneerdonderdag 28 februari 2019 om 20.15 u
OmschrijvingDe Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe wordt beschouwd als een van de meest boeiende en originele klarinettisten van haar generatie. Vanaf jonge leeftijd won zij talrijke internationale wedstrijden, wat een beslissende stap was naar een internationale carrire. Ze speelt muziek van Schumann, Berg en Weinberg.
LocatieHeilig Kruiskerk, Mortsel
E-tickets aankopen en meer infoKlik hier


Tetracelli cellokwartet: Componisten van het grote scherm
Wanneerdonderdag 28maart 2019 om 20.15 u
OmschrijvingTetracelli bestaat uit vier professionele musici die het wagen de vaak onderschatte filmmuziek aan het publiek voor te stellen. Rota en Herrmann zijn wel bekend voor hun samenwerking met Fellini en Hitchcock. Maar ook Piazzolla schreef verrukkelijke filmmuziek.
LocatieCultuurpunt Altena (kapel), Kontich
E-tickets aankopenen meer infoKlik hier

Boho 4 strijkkwartet
Wanneerdonderdag 25 april 2018 om 20.15 u
OmschrijvingBoho4 staat bekend om haar eclectische stijl en de grote diversiteit in haar aanbod. Het kwartet gaat volop voor het openbreken van plat gespeelde concertprogramma’s en experimenteert met alternatieve concertformats. Ze bewijzen dat met muziek van Mozart, Shostakovitch, Stravinsky en Dvork.
LocatieSint-Jacobuskerk, Borsbeek
Reserveren enmeer infoKlik hier