HOVE

Zaal Da Capo

Vrijdagavond verzamelden een 100-tal genodigden voor de plechtige openingsverklaring van het tweejaarlijks cultureel weekeinde. Er waren dit jaar meer gemeenteraadsleden aanwezig dan anders …

Schepen van Cultuur Gerda Lambrecht mocht het geheel inleiden, zie toespraak. Nadien was er een voordracht van Wim Van Gelder, schrijver en woordkunstenaar uit Boechout. Tot slot de receptie en het netwerken.

TOESPRAAK GERDA LAMBRECHT

Goedenavond Dames en Heren,

Welkom op deze officiële opening van ons tweejaarlijks cultureel weekend. U kan tijdens dit evenement kennismaken met tal van onze Hovese verenigingen die hun werking graag aan u voorstellen.
Sinds 2016 vindt dit gebeuren plaats in deze zaal “Da Capo”, dit met als doel de samenwerking en de kruisbestuiving tussen de verenigingen onderling te bevorderen. Ik ben blij dat we hierin ook slagen.
U kan dit weekend kennismaken met Achter Glas, waar u een drankje kan nuttigen, deHovenaar, die naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis, een prachtig schouwspel hebben gecreëerd, maar hierover vertelt Machteld u straks meer, Fotokring Parallax, De Gezinsbond, de Koninklijke verzamelaarsclub Hofila, Dansgroep Tijl en Nele, De Heemkundige Kring De Markgraaf, Kon. Ornithologische vereniging De Noordvink, Kon. Harmonieorkest Sint-Laureys en de Paul Van Ostaijenkring.
Kunstkring De Geelhand, onze Gemeentelijke Kunstacademie en de Kalligrafiewerkgroep ‘t Kostershuisje zullen hun creativiteit tonen.
Bij het Davidsfonds kan u het lidmaatschap vernieuwen. Zij stellen samen met de afdeling Boechout-Vremde, met hun “vers geperst” de nieuwe boeken voor.
Vision Fotokring Hove, ondertussen aangesloten bij vtbkultuur, heeft zichzelf, na nog geen volledig werkingsjaar, al op de Hovese cultuurkaart gezet. Zij organiseren een fotowandeling door Hove. U hebt ongetwijfeld de grote mooie foto’s naast de weg al opgemerkt. Een routebeschrijving vindt u in hun programmaboekje dat hier aan hun tafel te verkrijgen is. .

En neen, ik ben niemand vergeten. Ik wou graag extra aandacht voor onze Damesvereniging die dit weekend voor de eerste maal deelnemen. Welkom dames!
En dan heb ik de eer u onze gastspreker van vanavond voor te stellen.
Hij was zeeman, worstelaar, journalist, studiemeester en gelukkig voor ons, auteur. Hij schreef meer dan 120 boeken Hij gaf meer dan 2.400 voorstellingen waarvan een tiental in Hove. Hij woont in onze buurgemeente Boechout. Hij is nog steeds een rasverteller die iedereen boeit. Hij staat voornamelijk bekend om zijn vlotte en volkse schrijfstijl en op zijn fantasie komt nog steeds geen sleet .
Dames en Heren, graag uw onverdeelde aandacht voor de heer Wim Van Gelder.”

Foto’s (c) Gazet van Hove.