Hove

Op 14 oktober vinden de gemeente- en provincieraadsverkiezingen plaats. Dankzij het dienstencentrum geraakt ook wie niet goed te been is ter plaatse.

Heel wat mensen gaan niet naar de stembus. Niet omdat ze geen stem zouden willen uitbrengen en niet omdat ze geen mening hebben over hoe het er in Hove aan toe zou moeten gaan. Wel omdat het door gezondheids- en/of mobiliteitsproblemen praktisch gezien heel moeilijk voor hen is om tot bij die stembus te geraken. Dat is jammer en daarom biedt Dienstencentrum Ten Hove een goede oplossing aan.

Het dienstencentrum werkt immers alle dagen met vrijwillige chauffeurs die rijden voor de Minder Mobielen Centrale of kortweg de MMC. Die chauffeurs stellen zich nu ook op 14 oktober ter beschikking om mensen naar de stembus en ook weer naar huis te brengen. De chauffeurs zullen die dag ook tot vlak bij het stemlokaal mogen rijden. Je zal dus niet ver hoeven te stappen. Bovendien zijn er medewerkers van het Rode Kruis die je verder begeleiden en krijg je voorrang zodat je niet in de rij hoeft aan te schuiven. Het OCMW zorgt ervoor dat de chauffeurs voor die dag goed verzekerd zijn en dat hun brandstof wordt vergoed. Voor jou is deze dienst uiteraard kosteloos !

Wil je gebruikmaken van deze dienst ? Bel dan het dienstencentrum op 03 / 454 08 37, stuur een e-mail naar dienstencentrum@ocmwhove.be of ga er gewoon eens langs. Let er wel op dat je ten laatste op vrijdag 12 oktober je rit reserveert. Omdat ook jouw stem belangrijk is !

Foto’s (c) Gazet van Hove.