Het was een hele karwei” zegt PVDA+d!Em lijsttrekker André van Ekelenburg, “maar we zijn er helemaal klaar voor.”

“Na onze Grote bevraging, waarmee we de mening van de Edegemnaar hebben bevraagd, het verzamelen van de nodige handtekeningen om te mogen opkomen  en het opmaken van een  sociaal en ecologisch programma,  hebben we nu een mooi uitgebalanceerde lijst om mee naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken.

Tijdens onze vele gesprekken met de Edegemnaars voelden we aan dat PVDA+d!Em de verrassing van de verkiezingen in Edegem zal zijn. Een stem voor pvda+d!em in de gemeenteraad is dan ook de enige zekere stem voor een vrije, sociale oppositie. Het is een positieve stem voor een gemeente op mensenmaat in plaats van op centenmaat en een garantie op meer transparantie.

We zetten vooral in op sociale en ecologische thema’s. De afgelopen legislatuur werd geen oplossing geboden op gebied van mobiliteit en groenbehoud.

Dat sommige van de huidige meerderheidspartijen ons nu weer beloven dat ze nu echt niet meer gaan verkavelen is dan ook zeer ongeloofwaardig.

Wij zullen, met steun van de kiezers, volop inzetten tegen de onnodige en dure privatiseringen en verdere afbouw van de openbare diensten.

Het lijstnummer 7 zal ons, samen met de steun van vele Edegemnaars, naar de overwinning voeren” aldus een zegezekere André van Ekelenburg.

Ondertussen heeft de SP-a in Edegem ook een verkiezingslijst ingediend. De PVDA krijgt dus een stevige concurrent ter linkerzijde ! In 2012 behaalde noch de SP-a, noch de PVDA (onder een andere naam) een zetel in de gemeenteraad van Edegem. Gaat dit in 2018 anders zijn ?

dient ook een lijst in voor Edegem

Foto’s (c) Gazet van Hove.