Opnieuw & Co gaat voor retro op de Dag van de Kringwinkel.

Op zaterdag 20 oktober 2018 zet de jaarlijkse Dag van de Kringwinkel van Opnieuw & Co zoals altijd in op een uitgebreide collectie aan retrogoederen. Bezoekers maken bovendien kennis met de mensen achter de kringloopwinkel en kunnen in de verschillende filialen genieten van een lekkere pannenkoek. Van 10.00 tot 18.00 uur staat de winkel volledig in het thema van sociaal en eco. Kringloopwinkels zorgen er namelijk niet enkel voor dat product-hergebruik ingeburgerd geraakt en dat zo de afvalberg kleiner wordt. Elk jaar stellen ze ook honderden mensen met minder kansen op de reguliere arbeidsmarkt tewerk. Dit jaar krijgen de bezoekers de kans om de mensen achter de kringloopwinkel beter te leren kennen.


In de vijf vestigingen van Opnieuw & Co in Mortsel, Duffel, Lier, Kontich en Kessel worden de klanten op de Dag van de Kringwinkel verwend met een uitzonderlijke collectie retroartikelen. Bovendien kan iedereen voor slechts 1 EUR genieten van een heerlijke pannenkoek of een glaasje fruitsap. Bezoekers die de bon op de website van Opnieuw & Co afprinten, krijgen hun pannenkoek zelfs volledig gratis.


Over vzw Opnieuw & Co Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan vierhonderd werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestigingen Opnieuw & Co, open van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur : Grote Steenweg 55 Nijlen, Hondiuslaan 46 Duffel, Borsbeeksebinnenweg 51 Mortsel, Antwerpsesteenweg 387 Lier en Prins Boudewijnlaan 1 Kontich; Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 77 Mortsel (maandag tot vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur).
 www.opnieuwenco.be  –  www.facebook.com/opnieuwenco

Foto’s (c) Gazet van Hove.