Maandag 24 september 2018

Afwezig : schepen Guy Wollants (Ph7)

Budget 2018 – budgetwijziging nr. 1

Aan de gemeenteraad werd gevraagd de budgetwijziging nr.1 vast te stellen. In deze budgetwijziging wordt onder meer het budgettaire resultaat van de rekening 2017 ingeschreven. Gezien deze budgetwijziging past in het meerjarenplan 2014-2021 is er geen aanpassing van het meerjarenplan nodig.

Resultaat op kasbasis : 1.660.268 euro , autofinancieringsmarge : 721.302 euro.

Eénparig goedgekeurd.

Belasting op afgifte administratieve stukken 2018-2019 : aanpassing

Aan de gemeenteraad werd gevraagd het belastingreglement op de afgifte van administratieve stukken aan te passen naar aanleiding van de stopzetting van de afgifte van paspoorten en reisdocumenten aan vluchtelingen, staatlozen en vreemdelingen door de provinciale administraties.

De provinciegouverneurs willen zich in de toekomst volledig op hun kerntaak concentreren. Daarom zullen ze de afgifte van paspoorten en reisdocumenten (aan vluchtelingen, staatlozen en vreemdelingen) niet meer kunnen verzekeren.

Op de afgifte van reispassen aan Belgen werd reeds een belasting geheven. Het lijkt daarom billijk om ook op de afgifte van reisdocumenten aan vluchtelingen, staatlozen en vreemdelingen een belasting te heffen.

Eénparig goedgekeurd.

 

Retributiereglement op het afleveren administratieve prestaties 2018-2019 : aanpassing

Aan de gemeenteraad werd gevraagd het retributiereglement op het afleveren van administratieve prestaties aan te passen naar aanleiding van de overheveling van de bevoegdheid om te beslissen over voornaamswijziging naar de ambtenaar van de burgerlijke stand vanaf 1 augustus 2018.

Eénparig goedgekeurd.

 

Verlenging duur vereniging KINA p.v.

De OCMW-raad besliste op 19 juni jl. om in te stemmen met een verlenging van de duur van de vereniging KINA p.v. met een nieuwe termijn van 30 jaar. Conform het OCMW-decreet is het aan de gemeenteraad om deze beslissing goed te keuren.

Eénparig goedgekeurd.

De zoveelste lek in de waterleiding

Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging WATER-LINK van 28 september 2018 – stemming

Aan de raad werd gevraagd om de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de Intercommunale Water-Link goed te keuren en de effectieve en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan te duiden.

Agenda : statutenwijziging. Voorstel vertegenwoordiger : Bart Van Couwenberghe, met als plaatsvervanger Dave Van den Bergh.

Eénparig goedgekeurd.

 

AGB – aanpassing artikel 7bis beheersovereenkomst

Aan de raad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan de rechtzetting van de materiele missing in artikel 7bis van de beheercommissie tussen gemeente en AGB m.b.t. de vaststelling van de presentiegelden voor de leden van de raad van bestuur.

Eénparig goedgekeurd.

Cel onderwijs, gemeentelijke basisschool – Schooljaar 2018-2019, bedragen tussenkomst van de ouders in schooluitstappen en aankoop van materiaal

Aan de raad werd gevraagd om de bedragen van de schooluitstappen en aankoop van materiaal van de leerlingen van de gemeentelijke basisschool van schooljaar 2018-2019 goed te keuren.

Eénparig goedgekeurd.

 

Kosteloze grondafstand – Vogeltjeswijk

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen verzoekt over te gaan tot de kosteloze grondafstand van percelen grond, zijnde de wegenis met alle nutsvoorzieningen,  groenperken en speelterreinen ten kadaster gekend onder afdeling 1 sectie B nrs. 235V, 237W, 216H, 215L, 196N, 210D, 217G, 240A, 216G, 203D, 205E, 235T, om ingelijfd te worden in het openbaar domein.

In 1976 werd met de bouw van de wijk van de Nationale Landmaatschappij begonnen. In 1977 waren de eerste reeks huizen voltooid. Bijna twee jaar later werden de wegen en riolering aangelegd en dit in opdracht van het Vlaamse Gewest. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen heeft dit jaar haar gronden geïnventariseerd en heeft vastgesteld dat de wegen, groenzones en speelterreinen in de Vogeltjeswijk nog niet werden overgedragen aan de gemeente om op te nemen in het openbaar domein. De VMSW wenst nu deze percelen bij bestuurlijke akte gratis af te staan.

Eénparig goedgekeurd.

Foto’s (c) Gazet van Hove.