Davidsfonds, Heemkundige Kring De Markgraaf, KWB

In het kader van honderd jaar einde van de Eerste Wereldoorlog organiseren het Davidsfonds, Heemkundige Kring De Markgraaf en de KWB een interessante lezing door een boeiende spreker, Mark Van de Voorde.

Van de Voorde, onafhankelijk publicist-columnist, gewezen hoofdredacteur van ‘Kerk en Leven’ en gewezen raadgever-speechschrijver van Herman Van Rompuy, Yves Leterme en Steven Vanackere, vertelt over hoe de Eerste Wereldoorlog tot op vandaag onze wereld en onze samenleving heeft gekneed en bepaald. De Eerste Wereldoorlog is bijna honderd jaar geleden beëindigd. Toch leven wij vandaag in een wereld die nog altijd is getekend door wat een eeuw geleden plaatsgreep. Ons denken, onze levenswijze, onze cultuur, de zogenaamde nieuwe spanningen in de wereld en de verhoudingen in eigen land (federalisme, sociale vraagstukken) hebben allemaal te maken met wat honderd jaar gelden gebeurde. Geen enkele oorlog is blijven duren, toch eindigen oorlogen nooit, de gevolgen van een oorlog zijn eeuwig. Elke oorlog wijzigt voor altijd de geschiedenis. De Eerste Wereldoorlog in het bijzonder. Tot op vandaag. We zijn dus allen kinderen van 14-18 !

Kom op donderdag 8 november om 20.00 uur in Da Capo luisteren om er nog veel meer over te weten te komen. Toegang : leden Davidsfonds, KWB en Heemkundige Kring De Markgraaf en voorverkoop : 6 EUR, de avond zelf aan de kassa : 8 EUR. Gelieve je aanwezigheid te melden bij Lieve Duffeler (lieve.duffeler @skynet.be, 0477 / 41 79 29), Luc Van Koetsem (elveka@telenet.be, 03 / 290 79 51) of Frans Sermeus (frans.sermeus@telenet.be, 0494 / 30 57 57). Betaling voorverkoop op rekening BE96 9794 2476 3005 (Davidsfonds) met vermelding ‘lezing 08/11/2018’ en het aantal personen.