Lokaal bestuur Mortsel wil sterk inzetten op de verbetering van de woonkwaliteit, ook wat betreft huurwoningen. Om de woonkwaliteit van huurwoningen te verbeteren bieden we stimulerende en ondersteunende maatregelen aan, maar sanctioneren we ook waar nodig.
Stimulerende en ondersteunende maatregelen
Met het ‘renovatiecontract’ en de bijhorende premie, ondersteunen we de kwaliteit van huurwoningen. Een woning verhuren kan ook via het sociaal verhuurkantoor ‘Woonweb’. Het is een veilige en zekere manier om een woning te verhuren gedurende 9 jaar met een belastingvoordeel en een extra premie in Mortsel !
Sanctionerende maatregelen
Om het kwaliteitsniveau van de huurwoningen te bewaken, wordt een conformiteitsattest voor elke huurwoning verplicht. Dit attest geeft aan dat de huurwoning voldoet aan de kwaliteitseisen van de Vlaamse Wooncode. Een troef voor huurder en verhuurder.


Uitnodiging Infoavond
Omdat de stimulerende en ondersteunende maatregelen recent werden verruimd en de woonkwaliteitseisen en sanctionerende maatregelen op termijn strenger worden, nodigen we eigenaars en verhuurders uit op een infoavond met interessante gastsprekers en infostanden.
Gastsprekers :
Dirk SCHEERS, vrederechter van het 8ste kanton te Antwerpen en lector aan de Artesis Plantijn Hogeschool
Tom VANDROMME (UA – faculteit rechten) over het nieuwe Woninghuurdecreet vanaf 2019
Dinsdag 2 oktober 2018 – 20.00u., Parkschool, Lusthovenlaan in Mortsel.

Foto’s (c) Gazet van Hove.