Hove

In iedere gemeente staan er ettelijke kasten van de nutsmaatschappijen (telefonie, elektriciteit, gas) langs de openbare weg. Meestal staan ze als een robust blok naast voet- en fietspaden. Soms zijn ze ook het mikpunt van graffiti-spuiters of wildplakkers van allerlei slag. Men overplakt dan elkaars affiches en na een tijdje wordt het er een vettige troep. Om dit allemaal achter ons te laten bedacht schepen van Cultuur Gerda Lambrecht (N-VA) het idee om een tiental verdeelkasten van nutsmaatschappijen in Hove op de fleuren.

Gemeentelijke Kunstacademie zit achter de stuurknuppel

“Ik heb hierover al samengezeten met de directrice van de Hovese Kunstacademie. Ze vond dit een goed idee. Enkele richtingen van onze academie (tekenen, schilderen, fotografie) zullen aan het project meewerken. Men maakt een ontwerp van kunstwerk en hiervan maakt men een foto die men verwerkt in een grote zelfklever die men uiteindelijk op de verdeelkasten aanbrengt. In totaal zullen er in Hove een 30-tal verdeelkasten worden opgefleurd met kunstwerken. Hierover hebben we reeds samengezeten met o.a. distributiemaatschappij Eandis en zij gaven een positief antwoord. Met enkele andere nutsmaatschappijen zoals Proximus moeten we nog samenzitten. Het is de bedoeling dat nog dit jaar de eerste resultaten zichtbaar in het Hovese straatbeeld zullen opduiken. De gemeentelijke Kunstacademie is nog maar enkele weken van start gegaan in het nieuwe schooljaar, men denkt en werkt snel” aldus schepen van Cultuur en Onderwijs Gerda Lambrecht.

Hove zal zo cultureel meer op de kaart worden gezet. Het is ook een goede reclame voor onze Hovese Kunstacademie. En hopelijk is het eindelijk gedaan met een vuile troep rond verdeelkasten.

‘seksistische kunst’ op de openbare weg ??

Foto’s © Gazet van Hove.