Ze zijn er weer, de ‘Artist Talks’ in de Kunstacademie !

Na Stef Van Bellingen, Leon Vranken en Kati Heck vorig schooljaar, starten we dit schooljaar op dinsdag 16 oktober met een artist talk van de bijzondere kunstenaar ‘Renato Nicolodi’.

Het werk van Renato Nicolodi bestaat hoofdzakelijk uit sculpturen, hij schildert soms (hij is schilder van opleiding) en maakt ook grote prints van foto-simulaties die hij op de computer creëert.  Hierin verwijst hij voornamelijk naar grootstedelijke architectuur. Via gesimuleerde beelden, op schaal gemaakte sculpturen en site-specific installaties wordt de toeschouwer uitgenodigd tot het afleggen van een fysieke en visuele zoektocht binnen de architectonische vormen van het werk.
De steeds terugkomende subjectieve zwarte ruimte, die voor de toeschouwer onbereikbaar blijft, nodigt hem uit tot reflectie en/of mentale benadering.

Zijn werk is terug te vinden op tentoonstellingen en in collecties over de hele wereld.  Van het Moma in San Francisco tot de biënnale van Venetië of dichter bij, onlangs op de triënnale in Brugge.

Iedereen is van hart welkom.

Met artistieke groeten,

Directeur Lisbeth Beert & het Academieteam