Burgemeester Volckaerts opent nieuw park met zonnepanelen

Hove

De energiebevoorrading van ons land staat reeds enkele weken ter discussie. Het Hovese gemeentebestuur neemt alvast praktische maatregelen om meer energie-zuinig te werken. Burgemeester Volckaerts schakelde zo net een nieuw zonnepaneel in op het dak van de gemeentelijke werf aan de Paul van Ostaijenlaan.

Zeven gemeentelijke sites met zonnepanelen

Tijdens de vorige legislatuur werden er zonnepanelen gelegd op het Sportpark, maar ze werden niet aangesloten. Nu is dit wel gedaan. Vandaag staan er in Hove ook zonnepanelen op de gemeentelijke werf, het Dienstencentrum, de Mikado, O.C. De Markgraaf, de kleuterschool en de turnzaal van de gemeentelijke Rodenbachschool. Wij als gemeente verpachten onze daken aan een externe leverancier en zo krijgen we goedkopere stroom. Na 15 jaar worden deze installaties eigendom van de gemeente. Alle onderhoud is voor de leverancier” aldus burgemeester Koen Volckaerts (N-VA).

CO2-uitstoot verminderen

“We doen zoveel mogelijk inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen. Tijdens volgende legislatuur rijden de gemeentediensten meer met elektrische wagens. Zelf moeten we ook het voorbeeld geven. Ik rijd ook met een kleine elektrische wagen van de tweede generatie. Hiermee kan men in een straal van honderd km alle bestemmingen (Brussel, Leuven, Hasselt) bereiken en terugkomen.

In alle gemeenten is men bezig laadpalen te zetten zodat bestuurders een grotere actieradius hebben. Er staan in Hove reeds laadpalen aan de kerk, op de parking van het Sportpark. Binnenkort ook een dubbele voor fietsers. Tegen 2020 zal de Vlaamse regering nog extra laadpalen aanbieden aan de gemeenten.

Onze inwoners profiteren hiervan via het fiscaal voordeel. De bedrijfskosten van de gemeente kunnen dalen. De overschotten komen ten goede aan de burgers” aldus burgemeester Volckaerts.

Foto’s © Gazet van Hove.