Vele inwoners van de stad Mortsel wachten nog steeds op hun oproepingsbrief

 voor de komende gemeente en provincieraadsverkiezingen.

Gisteren hoorden we op de nationale radio nog zeggen dat als de kiesplicht in ons land wordt afgeschaft er wellicht 40 percent van onze inwoners niet zou gaan kiezen.

In de stad Mortsel vrezen vele mensen dat dit wel eens werkelijk zou kunnen worden voor zondag a.s. Want om en bij de 300 inwoners hebben tot op de dag van vandaag de oproepingsbrief nog steeds niet in hun bus gekregen, terwijl deze toch al weken geleden verstuurd werden door de dienst burgerzaken. De meeste mensen kregen de brief enkele dagen later in de bus maar toch merkt men in Mortsel dat er heel wat mensen zich aandienen op de gemeente om een duplicaat te komen vragen. Waar het hier mis is gelopen konden wij niet meteen achterhalen maar wellicht zullen de laatste oproepingsbrieven vandaag of morgen toch wel in de bus vallen.

De stad Mortsel is trouwens niet de enige plaats in ons land met dit probleem. We hoorden ook nog soortgelijke reacties uit Sint-Amands nabij Puurs en in het gerechtelijk kanton Willebroek. En ook in onze hoofdstad Brussel zouden om en bij de 3.000 inwoners nog steeds wachten op hun kiesbrief. Voor Mortsel kunnen we alvast zeggen dat de dienst burgerzaken de komende dagen bereikbaar is via het Stadsonthaal op het tel 03 / 444 17 17 en dat het ook zondag a.s. zal geopend zijn tussen 8.00 en 12.00u.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.