1918 : het einde van Wereldoorlog I – 2018 : ‘Vredesklanken’

Na vier jaar oorlog aan de IJzer is iedereen oorlogsmoe. De laatste Duitse aanvallen worden afgeslagen.
Onze troepen doorbreken de vijandelijke linies. Tot de wapenstilstand.
De bevolking herademt. En overal horen we vredesklanken. Die vredesklanken komen op donderdag 25 oktober tot in Hove in zaal Da Capo aan de Lintsesteenweg 1a. Een poëtisch en muzikaal spektakel met Westelfolk, de Kempische volksmuziekgroep die hiermee voor het eerst optreedt in de Antwerpse regio.

de Statiepoweten

De Statiepoweten zorgen voor poëzie en passende bindteksten. Heemkundige Kring De Markgraaf brengt met de tentoonstelling ‘Hove in 1918’ ons dorp van toen terug in herinnering. De leerlingen van de teken- en fotoklas van de Gemeentelijke Kunstacademie tonen hun beleving van de vrede met creatieve foto’s en tekeningen. Westelfolk is als Kempisch volksmuziekensemble uitgegroeid tot een volwaardige muzikale folkgroep. Zij brengen hun Vredesklanken met een bezetting van vijfentwintig spelers, met een uitgebreid geheel aan typisch volkse instrumenten : trekzak, hommel, doedelzak, draailier, fluit, gitaar, viool en contrabas, tamboerijn, happende
hondjes, rinkelboom en soeplepels,…


Zij bouwen ook eigen instrumenten, verzorgen opleidingen en leveren als muziekgroep een waardevolle bijdrage aan het Kempisch muzikaal erfgoed. Hun optreden belooft een sfeervolle knalprestatie te worden voor  een enthousiast publiek. Zorg dat je er bij bent ! Kaarten aan 12 EUR bij Jack Ooms (03 / 455 90 00) of Arnold
Herrebout (03 / 455 35 60).