In de Leliestraat werden nieuwe bomen aangeplant

Hove

De Leliestraat is sedert enkele weken volledig afgeleverd voor alle verkeer. Enkel het groen moest men nog aanplanten. Dit is ondertussen tijdens de afgelopen week ook gedaan.

Er werden in totaal 16 eiken aangeplant. Deze bomen kunnen maximaal zes meter hoog worden. Tijdens de herfst worden de bladeren bruin en blijven aan de takken hangen. Deze bladeren vallen af in hert voorjaar wanneer de nieuwe bladeren aan de takken verschijnen. Deze boom houdt eigenlijk het midden tussen haagbeuk, populier en eik. De aanplantingen zijn zo gedaan dat ze van op afstand een visuele versmalling van de straat geven. Het zou nog eens extra mogen regenen om deze bomen wat water te geven” aldus burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) die om de hoek woont.

Het groen werd de laatste jaren in Hove terug in ere hersteld. Denk maar aan de goede inplanting in de Geelhandlaan, het Uilenbos werd verworven, landschapspark Frijthout en nu de Leliestraat. Hove is en blijft een groene gemeente waar goede verplaatsingen en groeninfrastructuur samen gaan.

Foto’s © Gazet van Hove.