Opnieuw & Co. gaat voor retro op Dag van de Kringwinkel

Op zaterdag 20 oktober zet de jaarlijkse Dag van de Kringwinkel van Opnieuw & Co zoals altijd in op een uitgebreide collectie aan retrogoederen. Bezoekers maken bovendien kennis met de mensen achter de kringloopwinkel en kunnen genieten van een lekkere pannenkoek in de verschillende filialen.

De Dag van de Kringwinkel gaat dit jaar door op zaterdag 20 oktober van 10.00 tot 18.00 uur en staat volledig in het thema van sociaal en eco. Kringloopwinkels zorgen er namelijk niet enkel voor dat producthergebruik ingeburgerd geraakt en dat zo de afvalberg kleiner wordt. Elk jaar stellen ze honderden mensen te werk met minder kansen op de reguliere arbeidsmarkt. Dit jaar krijgen de bezoekers de kans om de mensen achter de kringloopwinkel beter te leren kennen.

In de vijf vestigingen van Opnieuw & Co in Mortsel, Duffel, Lier, Kontich en Kessel worden de klanten op de Dag van de Kringwinkel verwend met een uitzonderlijke collectie retroartikelen. Bovendien kan iedereen voor slechts één euro genieten van een heerlijke pannenkoek of een glaasje fruitsap. Bezoekers die de bon op de website van Opnieuw & Co afprinten, krijgen hun pannenkoek zelfs volledig gratis.

###

Over vzw Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie m et meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestigingen Opnieuw & Co :

Ma. tot zat. van 10.00u. tot 18.00u.

Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)

Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel

Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 387, 2500 Lier

Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

 

Ma. tot vrij. van 9.00u. tot 13.00u.

Outletshop “De Kilomeet”, Vredebaan 77, 2640 Mortsel

www.opnieuwenco.bewww.facebook.com/opnieuwenco

Foto’s (c) Gazet van Hove.