De gemeente Boechout gaat, in samenwerking met Kempens Landschap, een belangrijk perceel bos huren in het centrum van de gemeente. Het perceel sluit aan bij het speelbos Biesbesbos en is gelegen aan de fietsostrade Antwerpen-Lier (net voorbij de Spoorweglei). Hierdoor wordt het speelbos uitgebreid tot 5,5 ha.

Naast het speelbos aan de Alexander Franckstraat en de voormalige gronden van Van Male de Ghorein, nu het speelbos en het Vijverhof Gasthuiszusters, bevindt zich een prachtig park- en bosdomein van ongeveer 12.300m². Dit historische parkdomein is eigendom van de familie Van der Auwera. De gemeente toonde reeds lange tijd belangstelling om deze gronden veilig te stellen, met het oog op een uitbreiding van het speelbos, dat reeds in beheer is bij Kempens Landschap en de gemeente. Door een uitbreiding van het speelbos met de gronden van de familie Van der Auwera kan zo in totaal ongeveer 6 ha groene, publieke ruimte gecreëerd worden in het centrum van Boechout. Het bos wordt gehuurd voor een termijn van 20 jaar en zal uitsluitend gebruikt worden als speelbos. Het onderhoud is in handen van de gemeente, die een toegankelijkheids-reglement zal opstellen.

Regioradio Zuidrand ging gisteren al is een kijkje nemen in de gemeente Boechout en haalde de Boechoutse burgemeester Koen T’Sijen voor de microfoon.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.